Witaj Gościu! ( Zaloguj | Rejestruj )

Forum PHP.pl

 
Reply to this topicStart new topic
> Automatyczne zakladanie for i subdomen., Potrzebna pomoc
allgsm.pl
post 11.01.2007, 15:23:47
Post #1





Grupa: Zarejestrowani
Postów: 8
Pomógł: 0
Dołączył: 13.05.2006

Ostrzeżenie: (0%)
-----


Witajcie.

Mam zarejestrowana ciekawa domene i chce otworzyc cos na wzor fora.pl. Tyle ,ze chce oprzec to na phpbb zmodyfikowanym przez przema.
Wszystko jest oki ,ale jak zrobi aby uzytkownik wchodzac na strone rejestrujac sie mogl zalozyc swoje forum w domenie ?

Prosze o pomoc.

Ten post edytował allgsm.pl 12.01.2007, 11:56:43
Go to the top of the page
+Quote Post
1010
post 11.01.2007, 21:53:36
Post #2





Grupa: Zarejestrowani
Postów: 749
Pomógł: 37
Dołączył: 3.10.2006

Ostrzeżenie: (0%)
-----


Robisz rejestrację u siebie, automatycznie instalując phpbb i już.


--------------------
Go to the top of the page
+Quote Post
mokry
post 11.01.2007, 22:00:54
Post #3





Grupa: Zarejestrowani
Postów: 374
Pomógł: 23
Dołączył: 3.06.2006
Skąd: Katowice

Ostrzeżenie: (0%)
-----


Zdaje się mi, że chodzi mu konkretnie o subdomenę dla użytkownika...
Subdomenę tworzysz poprzez VirtualHosty (httpd.conf) lub w pliku .htaccess

Ew. jeśli masz zarządzanie swoim kontem poprzez np DA czy cPanel to możesz użyć gotowych API winksmiley.jpg


--------------------
Pomogłem? Podziękuj proszę klikając poniżej "POMÓGŁ" ;)
Go to the top of the page
+Quote Post
allgsm.pl
post 12.01.2007, 09:29:33
Post #4





Grupa: Zarejestrowani
Postów: 8
Pomógł: 0
Dołączył: 13.05.2006

Ostrzeżenie: (0%)
-----


Witam.

Dziekuje za podpowiedzi.
Dokladnie jak mowi mokry, ma byc tak:
Wchodzisz na glowna strone jest tam "zaloz swoje forum", osoba wypelnia formularz, wybiera nazwe forum np: muzyka. Automatycznie ma tworzona subdomene www.muzyka.adres.pl i automatycznie ma zakladane forum ktorym moze administrowac.

Jak to zrobic ? Moze jest chetny kto wykona to w zamian za reklame lub niewielka kwote rolleyes.gif

Pozdrawiam
Go to the top of the page
+Quote Post
Turgon
post 12.01.2007, 11:01:26
Post #5





Grupa: Zarejestrowani
Postów: 800
Pomógł: 0
Dołączył: 26.11.2005
Skąd: Nowy Sącz

Ostrzeżenie: (0%)
-----


WildCard i prefixy. Miałem kiedyś pisać takie coś, ale się znudziłem.


--------------------
Jah Music Is On My Mind !
Go to the top of the page
+Quote Post
dr_bonzo
post 12.01.2007, 11:12:27
Post #6





Grupa: Przyjaciele php.pl
Postów: 5 724
Pomógł: 259
Dołączył: 13.04.2004
Skąd: N/A

Ostrzeżenie: (0%)
-----


Prosze nadac topikowi sensowny tytul -- bo "pomoc" nic nie mowi o problemie.


--------------------
Nie lubię jednorożców.
Go to the top of the page
+Quote Post
allgsm.pl
post 12.01.2007, 11:13:48
Post #7





Grupa: Zarejestrowani
Postów: 8
Pomógł: 0
Dołączył: 13.05.2006

Ostrzeżenie: (0%)
-----


Ok ok ,chlopaki ja kumam flasha, a php jestem noga. Czy jest ktos kto pomoze questionmark.gif Please
Go to the top of the page
+Quote Post
Turgon
post 12.01.2007, 11:48:40
Post #8





Grupa: Zarejestrowani
Postów: 800
Pomógł: 0
Dołączył: 26.11.2005
Skąd: Nowy Sącz

Ostrzeżenie: (0%)
-----


Napisz do jakiegoś programisty złóż ofertę co, jak i za ile.
Albo po prostu php się NAUCZ.


--------------------
Jah Music Is On My Mind !
Go to the top of the page
+Quote Post

Reply to this topicStart new topic
1 Użytkowników czyta ten temat (1 Gości i 0 Anonimowych użytkowników)
0 Zarejestrowanych:

 



RSS Wersja Lo-Fi Aktualny czas: 19.10.2020 - 16:45