Witaj Gościu! ( Zaloguj | Rejestruj )

Forum PHP.pl

4 Stron V  < 1 2 3 4 >  
Reply to this topicStart new topic
> [PHP]Server - od czego zacząć?, Gdzie?
andrejek
post 24.10.2010, 17:35:04
Post #41





Grupa: Zarejestrowani
Postów: 1
Pomógł: 0
Dołączył: 24.10.2010

Ostrzeżenie: (0%)
-----


Czy hateML ma wsobie praser php?
Jest jakieś środowisko które umożliwia podczas pisania sprawdzać podgląd swojej strony zrobonej w php?
Go to the top of the page
+Quote Post
CyberDuck_
post 24.10.2010, 18:52:14
Post #42





Grupa: Zarejestrowani
Postów: 135
Pomógł: 15
Dołączył: 17.08.2009

Ostrzeżenie: (0%)
-----


Tak. Wystarczy przeczytac ten temat.
Go to the top of the page
+Quote Post
l-web
post 20.11.2010, 10:34:31
Post #43





Grupa: Zarejestrowani
Postów: 2
Pomógł: 0
Dołączył: 20.11.2010

Ostrzeżenie: (0%)
-----


Cytat(andrejek @ 24.10.2010, 17:35:04 ) *
Czy hateML ma wsobie praser php?
Jest jakieś środowisko które umożliwia podczas pisania sprawdzać podgląd swojej strony zrobonej w php?

Jak masz Firefox'a to zainstaluj sobie dodatek 'Firebug'. Oprócz sprawdzenia błędów, pozwala na edycję z podglądem.


--------------------
"Początki są trudne"
http://l-web.pl
Go to the top of the page
+Quote Post
maviozo
post 22.11.2010, 13:32:13
Post #44





Grupa: Zarejestrowani
Postów: 197
Pomógł: 24
Dołączył: 22.11.2010

Ostrzeżenie: (0%)
-----


Polecam zapoznać się z programem MOWES portable. Korzystałem kiedyś z xamppa, ale trafiłem na mowesa i rzuciłem xamppa w diabły. Poza tym, że jest lżejszy, ma tę fajną przypadłość portable - przenosisz gdzie chcesz. Jakiś czas odpalałem go nawet bezpośrednio z pendrive'a smile.gif Testowałem na nim co prawda samo php bez mysql, ale w standardowej paczce również mysql jest odpalany.
Go to the top of the page
+Quote Post
l-web
post 23.11.2010, 18:28:19
Post #45





Grupa: Zarejestrowani
Postów: 2
Pomógł: 0
Dołączył: 20.11.2010

Ostrzeżenie: (0%)
-----


Cytat(maviozo @ 22.11.2010, 13:32:13 ) *
Polecam zapoznać się z programem MOWES portable. Korzystałem kiedyś z xamppa, ale trafiłem na mowesa i rzuciłem xamppa w diabły.

Próbowałem z MOWES i jakoś nie przypadł mi do gustu. XAMPP spełnia moje wymogi w 100%. Ale wracając do tematu, to rzecz gustu, bo jest przynajmniej kilka takich programów "All i one"

To tak, jak mamy teraz masę przeróżnych edytorów, a jak i tak uwielbiam mojego Bluefish'a cool.gif


--------------------
"Początki są trudne"
http://l-web.pl
Go to the top of the page
+Quote Post
AndyPSV
post 28.11.2010, 08:06:53
Post #46





Grupa: Zarejestrowani
Postów: 384
Pomógł: 5
Dołączył: 6.02.2003
Skąd: The.Luciferian.Doctrine.p
df

Ostrzeżenie: (30%)
XX---


polecam uzyc: http://webserv.pl/
wszystko dziala po zainstalowaniu, sam korzystam
Go to the top of the page
+Quote Post
kuba_pilach
post 14.01.2011, 18:02:37
Post #47





Grupa: Zarejestrowani
Postów: 224
Pomógł: 3
Dołączył: 24.12.2010

Ostrzeżenie: (0%)
-----


Jezu, host56 jest niezły... ale także polecam localhost i płatne serwery...
Do nauki samego php możesz się uczyć w programie "pajączek". Ma on opcje zobaczenie programu napisanego...
Ja osobiście na początku używałem localhosta, lecz potem przeniosłem się na płatny hosting...
Go to the top of the page
+Quote Post
golfyguild
post 25.02.2011, 09:38:03
Post #48





Grupa: Zarejestrowani
Postów: 1
Pomógł: 0
Dołączył: 3.02.2011

Ostrzeżenie: (0%)
-----


Dzięki za informacje, jestem newbie i dowiedzieć się informacji zainstalować php.
Go to the top of the page
+Quote Post
MATI8888_M1
post 27.08.2011, 00:39:29
Post #49





Grupa: Zarejestrowani
Postów: 1
Pomógł: 0
Dołączył: 24.08.2011

Ostrzeżenie: (0%)
-----


Witam,
Mam problem z easyphp 5.3.8.0, ale WebServ działa i myślę że easyphp brakuję wtyczki php lub niektóry wyłącz wtyczki.
Nie mogłem znalazłem php.net.
Co mam zdjęcie:
WebServ (działa wyświetlacz i wynik):


A to easyphp (nie działa wyświetlacz i wynik):


Co mam wtyczki php w easyphp (niektóry wyłącz wtyczki):


Co mam plików:
index.php (skrót kod)
  1. rate.php?winner=<?=$images[0]->image_id?>&loser=<?=$images[1]->image_id?> (to jest wyświetla zdjęcie)
  2. Wygrane: <?=$images[0]->wins?>, Przegrane: <?=$images[0]->losses?>
  3. Score: <?=$images[0]->score?>
  4. Expected: <?=round(expected($images[1]->score, $images[0]->score), 4)?>
  5. <img src="images/<?=$image->filename?>" />

rate.php (skrót kod)
  1. $winner_expected = expected($loser->score, $winner->score);
  2. $winner_new_score = win($winner->score, $winner_expected);

Proszę wyjaśnić o moim problem.
Jeżeli nie wyraźnie piszę to proszę napisz pod post lub PW.
Pozdrawiam MATI8888_M1.
Go to the top of the page
+Quote Post
ano
post 11.10.2011, 14:31:17
Post #50





Grupa: Zarejestrowani
Postów: 435
Pomógł: 40
Dołączył: 16.02.2003
Skąd: Wrocław

Ostrzeżenie: (0%)
-----


Z tego co pamiętam domyślnie w easyPHP są wyłaczone short_tagi ( <?= ?> )
aby je włączyć:
1. Otwórz plik php.ini : domyślnie jest w folderze
[ścieżka instalacji]\conf_files
czyli np. C:\Program Files (x86)\EasyPHP-5.3.3\conf_files

2. Ustaw:
short_open_tag = On
(domyślnie jest short_open_tag = Off więc zmien to na On)

3. Teraz mozesz włączyć easyPhp - wszystko powinno już działać.


--------------------
Linkedin | ...
Go to the top of the page
+Quote Post
pedro84
post 28.01.2012, 14:57:00
Post #51





Grupa: Nieautoryzowani
Postów: 2 249
Pomógł: 305
Dołączył: 2.10.2006

Ostrzeżenie: (0%)
-----


Cytat(karolius @ 28.01.2012, 14:51:31 ) *
Witam, mam problem z webservem, mianowicie przy korzystaniu z funkcji mail przy odczytywaniu kodu wyskakuje błąd "Warning: mail() [function.mail]: SMTP server response: 550 FQDN required in the envelope recipient in C:\Program Files (x86)\WebServ\httpd\testscrypt.php on line 2" macie coś godnego polecenia do prostego testowania funkcji związanych z wysyłaniem/ odbieraniem maili ?

PHPMailer/SwiftMailer + smtp ew Papercut.


--------------------
Google knows the answer...
Go to the top of the page
+Quote Post
laki781
post 11.05.2012, 11:44:05
Post #52





Grupa: Zarejestrowani
Postów: 2
Pomógł: 0
Dołączył: 11.05.2012

Ostrzeżenie: (0%)
-----


Witam, prubuję ugryżć php opornie idzie, .
Zainstalowałem serwer i php na swoim kompie i niby wszystko działa.
Mam stronę na komercyjnym serwerze w e center i jak wrzycam coś z kodem php to strona wyświetla się bez zmian, jakby php nie widziała.
Jeżeli hodzi o html to jestem też zielony taką prostą strone zbudowałem .
Dlaczego lokalhost czyta php a na komercyjnym nie widzę zmian po załadowaniu.
Go to the top of the page
+Quote Post
pedro84
post 11.05.2012, 17:05:15
Post #53





Grupa: Nieautoryzowani
Postów: 2 249
Pomógł: 305
Dołączył: 2.10.2006

Ostrzeżenie: (0%)
-----


A nowy plik w ogóle przesłałeś?


--------------------
Google knows the answer...
Go to the top of the page
+Quote Post
laki781
post 14.05.2012, 10:15:27
Post #54





Grupa: Zarejestrowani
Postów: 2
Pomógł: 0
Dołączył: 11.05.2012

Ostrzeżenie: (0%)
-----


Cytat(pedro84 @ 11.05.2012, 18:05:15 ) *
A nowy plik w ogóle przesłałeś?


Jaki plik i z jaką treścią mam wrzucić na serwer bo zwykłe echo mi się nie pokazuje?
Sporo czytam jak zacząć z p hpw necie ale nic o tym nie wyczytałem, nawet w dosyć drogiej książce z kursem, a może rzeczywiście jestem zbyt zielony żeby załapać.
Pomóż.
Go to the top of the page
+Quote Post
pedro84
post 9.11.2012, 11:43:55
Post #55





Grupa: Nieautoryzowani
Postów: 2 249
Pomógł: 305
Dołączył: 2.10.2006

Ostrzeżenie: (0%)
-----


Cytat(laki781 @ 14.05.2012, 11:15:27 ) *
Jaki plik i z jaką treścią mam wrzucić na serwer bo zwykłe echo mi się nie pokazuje?
Sporo czytam jak zacząć z p hpw necie ale nic o tym nie wyczytałem, nawet w dosyć drogiej książce z kursem, a może rzeczywiście jestem zbyt zielony żeby załapać.
Pomóż.

Czy plik za pomocą FTP przesłałeś i na pewno zastąpiłeś strary?


--------------------
Google knows the answer...
Go to the top of the page
+Quote Post
Dejmien_85
post 15.08.2013, 00:05:33
Post #56





Grupa: Zarejestrowani
Postów: 251
Pomógł: 23
Dołączył: 23.04.2013

Ostrzeżenie: (0%)
-----


Hmm, niedawno badałem sprawę szybko-instalowanych serwerów lokalnych (WAMP, XAMPP, easyPHP). Mogę powiedzięć tylko jedno - easyPHP oraz WAMP działają toporniej niż XAMPP (który także w standardzie posiada więcej działających rozszerzeń).

Najlepszy wybór to moim zdaniem oczywiście linux + instalacja apache (lub nginx), php oraz bazy danych - i nie jest to takie trudnie, jak się wydaje, a może przygotować człowieka do obcowania z serwerami dedykowanymi/wirtualnymi.

Tak więc na skróty polecam XAMPP-a, a później nie ma na co czekać, warto zabrać się za linuxa i konfigurację serwera lokalnego.

Ten post edytował Dejmien_85 15.08.2013, 00:06:16
Go to the top of the page
+Quote Post
vedget
post 10.04.2014, 14:46:17
Post #57





Grupa: Zarejestrowani
Postów: 12
Pomógł: 0
Dołączył: 10.04.2014
Skąd: Szczecin

Ostrzeżenie: (0%)
-----


ja osobiscie polecam EasyPHP DEVELOPMENT 14.1, wsparcie dla PHP 5.3-5.6 przyjazny latwy w obsludze. bardzo szybko zaklada sie virtual servery. ogolem rzecz biorac najlepszy server typu WAMP dla Windowsa na jakim mialem przyjemnosc pracowac. Przynajmiej jak dlamnie wink.gif
Go to the top of the page
+Quote Post
Geston
post 11.04.2014, 20:47:50
Post #58





Grupa: Zarejestrowani
Postów: 60
Pomógł: 9
Dołączył: 29.11.2010
Skąd: T

Ostrzeżenie: (0%)
-----


Nie podważając wyższości płatnych hostingów, chciałbym zapytać czy ktoś ma jakieś doświadczenia z darmowym 24tm.pl?
Go to the top of the page
+Quote Post
esgaroth
post 22.04.2014, 14:15:09
Post #59





Grupa: Zarejestrowani
Postów: 11
Pomógł: 0
Dołączył: 28.03.2014

Ostrzeżenie: (0%)
-----


hejka,
czy za pomocą Wamp'a lub WebServ'a mogę zrobić z mojego laptopa taki prawdziwy serwer że inni będą mogli oglądać moją stronę php przez internet,
czy może jednak są to programy tylko to testowania działania stron na lokalnym komputerze?
jaki będzie wtedy adres mojej strony? (http://moje.ip/localhost/testphp.php)

Ten post edytował esgaroth 22.04.2014, 14:16:42
Go to the top of the page
+Quote Post
Turson
post 22.04.2014, 14:16:46
Post #60





Grupa: Zarejestrowani
Postów: 4 291
Pomógł: 829
Dołączył: 14.02.2009
Skąd: łódź

Ostrzeżenie: (0%)
-----


Tak, można. Jednakże musisz mieć zewnętrzne IP i odblokować port 80.
Adres to http://twoje-ip lub można zrobić jakiś alias no-ip.

W każdym bądź razie nie ma to sensu, bo taka strona będzie dostępna tylko wtedy kiedy włączyć lokalny serwer. Jest masa darmowych serwerów zewnętrznych.

Ten post edytował Turson 22.04.2014, 14:18:03
Go to the top of the page
+Quote Post

4 Stron V  < 1 2 3 4 >
Reply to this topicStart new topic
1 Użytkowników czyta ten temat (1 Gości i 0 Anonimowych użytkowników)
0 Zarejestrowanych:

 



RSS Wersja Lo-Fi Aktualny czas: 21.08.2018 - 19:18