Witaj Gościu! ( Zaloguj | Rejestruj )

Forum PHP.pl

 
Reply to this topicStart new topic
> apache hive
robert451
post 17.11.2015, 19:33:30
Post #1





Grupa: Zarejestrowani
Postów: 5
Pomógł: 0
Dołączył: 13.11.2015

Ostrzeżenie: (0%)
-----


witam

czy móglby ktos napisac w prostych słowach do czego służy apache hive i co za jego pomocą moge zrobic
Go to the top of the page
+Quote Post
batman
post 18.11.2015, 06:44:42
Post #2





Grupa: Moderatorzy
Postów: 2 913
Pomógł: 267
Dołączył: 11.08.2005
Skąd: 127.0.0.1




hive.apache.org
wiki


--------------------
I would love to change the world, but they won't give me the source code.
My software never has bugs. It just develops random features.
--------------------
blog
Kuchnia Kopytka
www.wykangurzeni.pl
Go to the top of the page
+Quote Post
robert451
post 19.11.2015, 23:19:45
Post #3





Grupa: Zarejestrowani
Postów: 5
Pomógł: 0
Dołączył: 13.11.2015

Ostrzeżenie: (0%)
-----


a czy da sie to uruchomic na windowsie, mam na mysli hadoopa i hive ?
Go to the top of the page
+Quote Post
batman
post 20.11.2015, 09:11:34
Post #4





Grupa: Moderatorzy
Postów: 2 913
Pomógł: 267
Dołączył: 11.08.2005
Skąd: 127.0.0.1




Możesz uruchomić to na dockerze - https://hub.docker.com/r/sequenceiq/hadoop-docker/


--------------------
I would love to change the world, but they won't give me the source code.
My software never has bugs. It just develops random features.
--------------------
blog
Kuchnia Kopytka
www.wykangurzeni.pl
Go to the top of the page
+Quote Post

Reply to this topicStart new topic
1 Użytkowników czyta ten temat (1 Gości i 0 Anonimowych użytkowników)
0 Zarejestrowanych:

 



RSS Wersja Lo-Fi Aktualny czas: 11.12.2019 - 12:49