Witaj Gościu! ( Zaloguj | Rejestruj )

Forum PHP.pl

 
Reply to this topicStart new topic
> [PHP] Modyfikacja kodu - przekierowanie na 404
PiotrN
post 6.09.2019, 11:41:40
Post #1





Grupa: Zarejestrowani
Postów: 73
Pomógł: 0
Dołączył: 8.05.2010

Ostrzeżenie: (0%)
-----


  1. <?php if (!defined('EXEC_TIME')) die('Access restricted');
  2.  
  3. global $PHP_SELF;
  4.  
  5. // Scan external query
  6. // $qhl - query search highlight
  7. list($id, $template, $qhl) = GET('id, template, qhl', 'GPG');
  8.  
  9. // Get alias of ID
  10. $id = cn_id_alias($id);
  11.  
  12. if (!$template) $template = 'Default';
  13. if ($id == 0) die("@SYSLOG: INTERNAL ERROR[2]");
  14.  
  15. $nloc = db_get_nloc($id);
  16. $ent = db_news_load( $nloc );
  17.  
  18. if (!isset($ent[$id]))
  19. {
  20. echo '<div style="text-align: center;">'.i18n('Cannot find an article with id').': <strong>'. intval($id).'</strong></div>';
  21. return FALSE;
  22. }
  23. else
  24. {
  25. $entry = $ent[ $id ];
  26. $text = entry_make($entry, 'full', $template);
  27. $text = cn_snippet_search_hl($text, $qhl);
  28.  
  29. // View statistics
  30. $ent[$id]['vcnt'] = isset($entry['vcnt']) ? $entry['vcnt'] + 1 : 1;
  31. db_save_news($ent, db_get_nloc($id));
  32.  
  33. echo $text;
  34. }
  35.  
  36. return TRUE;


Czy istnieje szansa na przerobienie tego kodu, aby zamiast:
  1. echo '<div style="text-align: center;">'.i18n('Cannot find an article with id').': <strong>'. intval($id).'</strong></div>';
  2. return FALSE;
przekierowywało na 404?

Próbowałem header, ale nie idzie...

Ten post edytował PiotrN 6.09.2019, 11:42:34
Go to the top of the page
+Quote Post
nospor
post 6.09.2019, 11:46:00
Post #2





Grupa: Moderatorzy
Postów: 34 726
Pomógł: 5773
Dołączył: 27.12.2004




Zwracaj uwage prosze gdzie piszesz. Przenosze.

Tak, header jest wlasnie do przekierowywania. Jesli ci nie dzialalo to pewnie miales bledy. Wlaczy wyswietlanie wszystkich bledow ewentualnie sprawdz logi, a doznasz oswiecenia


--------------------

Najlepsze kawałki programistyczne || Dowcipy o informatykach || Forum PHP dla opornych
Klasy: Pager (stronicowanie) | Cache | ShoutBox (Chat) | Widok | Ładne url'e

"Myśl, myśl, myśl..." - Kubuś Puchatek || "Manual, manual, manual..." - Kubuś Programista
"Szukaj, szukaj, szukaj..." - Kubuś Odkrywca || "Debuguj, debuguj, debuguj..." - Kubuś Developer

Go to the top of the page
+Quote Post
PiotrN
post 6.09.2019, 12:10:00
Post #3





Grupa: Zarejestrowani
Postów: 73
Pomógł: 0
Dołączył: 8.05.2010

Ostrzeżenie: (0%)
-----


  1. header('Location: adres');

Niestety podmiana zawartości if'a na powyższy kod niczym nie skutkuje. Strona się ładuje i jedyna różnica to brak jakiegokolwiek komunikatu.

Jeżeli chodzi o włączenie wszystkich błędów i sprawdzanie log'ów, to nie wiem jak to uczynić...

Kod jest częścią systemu CMS Cutenews, więc czy oby na pewno się pomyliłem?

Ten post edytował PiotrN 6.09.2019, 12:12:36
Go to the top of the page
+Quote Post
nospor
post 6.09.2019, 12:12:43
Post #4





Grupa: Moderatorzy
Postów: 34 726
Pomógł: 5773
Dołączył: 27.12.2004




Cytat
Kod jest częścią systemu CMS Cutenews, więc czy oby na pewno się pomyliłem?
Nie raczyles o tym wspomniec w pierwszym poscie a moja magiczna kula w serwisie. Poki co zostaje w przedszkolu wink.gif


--------------------

Najlepsze kawałki programistyczne || Dowcipy o informatykach || Forum PHP dla opornych
Klasy: Pager (stronicowanie) | Cache | ShoutBox (Chat) | Widok | Ładne url'e

"Myśl, myśl, myśl..." - Kubuś Puchatek || "Manual, manual, manual..." - Kubuś Programista
"Szukaj, szukaj, szukaj..." - Kubuś Odkrywca || "Debuguj, debuguj, debuguj..." - Kubuś Developer

Go to the top of the page
+Quote Post
dublinka
post 6.09.2019, 12:14:57
Post #5





Grupa: Zarejestrowani
Postów: 271
Pomógł: 33
Dołączył: 22.02.2008

Ostrzeżenie: (0%)
-----


Cytat(PiotrN @ 6.09.2019, 12:10:00 ) *
  1. header('Location: adres');

Niestety podmiana zawartości if'a na powyższy kod niczym nie skutkuje. Strona się ładuje i jedyna różnica to brak jakiegokolwiek komunikatu.

Jeżeli chodzi o włączenie wszystkich błędów i sprawdzanie log'ów, to nie wiem jak to uczynić...

Kod jest częścią systemu CMS Cutenews, więc czy oby na pewno się pomyliłem?


  1. header('loaction: plik.php');


Widze ze edytowales wiec moja wypowiedz nie wazna

Ten post edytował dublinka 6.09.2019, 12:15:50
Go to the top of the page
+Quote Post
PiotrN
post 6.09.2019, 12:26:53
Post #6





Grupa: Zarejestrowani
Postów: 73
Pomógł: 0
Dołączył: 8.05.2010

Ostrzeżenie: (0%)
-----


Tak, niestety musiałem kilkukrotnie edytować wklejony tekst w [ PHP ], bo usilnie przekształcało zawarty adres dodając [ URL ].

Oczywiście literówki w kodzie nie popełniłem i problem istniej nadal...
Go to the top of the page
+Quote Post

Reply to this topicStart new topic
1 Użytkowników czyta ten temat (1 Gości i 0 Anonimowych użytkowników)
0 Zarejestrowanych:

 



RSS Wersja Lo-Fi Aktualny czas: 20.09.2019 - 19:43