Witaj Gościu! ( Zaloguj | Rejestruj )

Forum PHP.pl

 
Reply to this topicStart new topic
> wampserver32 problem, wampserver32 + prestashop 1.7 prosto po instalacji - błędy
777
post 9.03.2020, 18:16:46
Post #1





Grupa: Zarejestrowani
Postów: 2
Pomógł: 0
Dołączył: 9.03.2020

Ostrzeżenie: (0%)
-----


Witam
czy jakiś dobry człowiek pomoże mi w rozwiązaniu problemu ?
Zainstalowałem wampserver32 , a na nim zainstalowałem sklep prestashop 1.7.
Po instalacji sklep wyglądał na działający ,chciałem dodać na próbę produkt i nie mogę dodać zdjęcia (ani poprzez przeciąganie lub załadowanie).
Nie mogę też zapisać ceny ,ale produkt częściowo został dodany (opis,tytuł)
Włączyłem debugowanie i wyskoczyły błąd.
Sklep prosto po instalacji,instalacja wykonana 2 razy i ta sama sytuacja ...


(1/1) ContextErrorException

Notice: unserialize(): Error at offset 1445656 of 3695375 bytes

in DataCollector.php line 53

Nie wiem co mogę zrobić, może ktoś mi łopatologicznie coś doradzi ?

Go to the top of the page
+Quote Post
trueblue
post 9.03.2020, 18:32:02
Post #2





Grupa: Zarejestrowani
Postów: 5 791
Pomógł: 1595
Dołączył: 11.03.2014

Ostrzeżenie: (0%)
-----


https://www.google.com/search?q=forum.php.p...ze+offset+error
https://stackoverflow.com/questions/1015290...-incorrect-byte


--------------------
Go to the top of the page
+Quote Post
777
post 11.03.2020, 22:11:18
Post #3





Grupa: Zarejestrowani
Postów: 2
Pomógł: 0
Dołączył: 9.03.2020

Ostrzeżenie: (0%)
-----


Czyli problem z BD ?zrobiłem wszystko zgodnie z instrukcją
Co mogę zrobić ? uprzedzam że jestem laikiem w PHP
Może coś w konfiguracji wampserver ?

Może tym razem ktoś mi pomoże rozwiązać ten problem, mam lepsze naświetlenie problemu :

ContextErrorException

HTTP 500 Internal Server Error



Notice: unserialize(): Error at offset 1371049 of 3175739 bytes


Jakiś błąd jest w tej lini :

53. $this->data = \is_array($data) ? $data : unserialize($data);

Go to the top of the page
+Quote Post
Pyton_000
post 11.03.2020, 22:40:06
Post #4





Grupa: Zarejestrowani
Postów: 7 893
Pomógł: 1386
Dołączył: 26.10.2005

Ostrzeżenie: (0%)
-----


Masz skopany string z danymi. Zrób sobie dump tego i zobacz czy nie jest obcięty.
Go to the top of the page
+Quote Post
trueblue
post 12.03.2020, 07:31:43
Post #5





Grupa: Zarejestrowani
Postów: 5 791
Pomógł: 1595
Dołączył: 11.03.2014

Ostrzeżenie: (0%)
-----


Jakiej wersji PHP używasz?


--------------------
Go to the top of the page
+Quote Post
LowiczakPL
post 22.03.2020, 18:24:46
Post #6





Grupa: Zarejestrowani
Postów: 337
Pomógł: 25
Dołączył: 3.01.2016
Skąd: Łowicz

Ostrzeżenie: (0%)
-----


odpal ten plik phppsinfo.php i sprawdź czy masz wszystko na zielono.


--------------------
Szukam zleceń Symfony, Laravel, Back-End, Front-End, PHP, MySQL ...
Go to the top of the page
+Quote Post

Reply to this topicStart new topic
2 Użytkowników czyta ten temat (2 Gości i 0 Anonimowych użytkowników)
0 Zarejestrowanych:

 



RSS Wersja Lo-Fi Aktualny czas: 1.04.2020 - 18:21