Witaj Gościu! ( Zaloguj | Rejestruj )

Forum PHP.pl

 
Reply to this topicStart new topic
> [HTML]Potrzebna dodatkowy znacznik pod kod
beRRo
post 26.03.2020, 09:24:25
Post #1





Grupa: Zarejestrowani
Postów: 6
Pomógł: 0
Dołączył: 17.01.2015

Ostrzeżenie: (0%)
-----


Witam, posiadam kod:
Kod
<?php echo "<a href = '";
echo 'http://chomlkui.pl/265320/:ftytul artykulu'.$this->escape($this->item->title);
echo "'><img src='strona/images/imgs/download.png' alt='DOWNLOAD' title='DOWNLOAD'></a>"; ?>


Gdzie
Kod
http://chomlkui.pl/265320/:f


To reklama reklamodawcy a chciałbym by "tytul artykulu" pojawiał się bez spacji czyli w formie "tytulartykulu" bądź "tytul_artykulu" czy jest to wykonalne i jest możliwe wstawienie takiego przedrostku w kodzie?
Go to the top of the page
+Quote Post
nospor
post 26.03.2020, 09:51:02
Post #2





Grupa: Moderatorzy
Postów: 35 209
Pomógł: 5918
Dołączył: 27.12.2004




A jaki problem zrobic
echo 'http://chomlkui.pl/265320/:ftytulartykulu'.$this->escape($this->item->title);

jesli zas tobie chodzi jednak o to:
$this->item->title

to poprostu uzyj STR_REPLACE - patrz manual - zamien spacje na pusty tekst lub _


--------------------

Najlepsze kawałki programistyczne || Dowcipy o informatykach || Forum PHP dla opornych
Klasy: Pager (stronicowanie) | Cache | ShoutBox (Chat) | Widok | Ładne url'e

"Myśl, myśl, myśl..." - Kubuś Puchatek || "Manual, manual, manual..." - Kubuś Programista
"Szukaj, szukaj, szukaj..." - Kubuś Odkrywca || "Debuguj, debuguj, debuguj..." - Kubuś Developer

Go to the top of the page
+Quote Post
beRRo
post 26.03.2020, 14:58:41
Post #3





Grupa: Zarejestrowani
Postów: 6
Pomógł: 0
Dołączył: 17.01.2015

Ostrzeżenie: (0%)
-----


No właśnie chcę by
Kod
echo 'http://chomlkui.pl/265320/:f
był z tytułem czyli
Kod
.$this->escape($this->item->title);
lecz tytuł ma być z przedrostkiem _ lub - przykład: tytul_artykulu
Go to the top of the page
+Quote Post
nospor
post 26.03.2020, 15:07:13
Post #4





Grupa: Moderatorzy
Postów: 35 209
Pomógł: 5918
Dołączył: 27.12.2004




No to ci napisalem przeciez


--------------------

Najlepsze kawałki programistyczne || Dowcipy o informatykach || Forum PHP dla opornych
Klasy: Pager (stronicowanie) | Cache | ShoutBox (Chat) | Widok | Ładne url'e

"Myśl, myśl, myśl..." - Kubuś Puchatek || "Manual, manual, manual..." - Kubuś Programista
"Szukaj, szukaj, szukaj..." - Kubuś Odkrywca || "Debuguj, debuguj, debuguj..." - Kubuś Developer

Go to the top of the page
+Quote Post
beRRo
post 26.03.2020, 15:15:36
Post #5





Grupa: Zarejestrowani
Postów: 6
Pomógł: 0
Dołączył: 17.01.2015

Ostrzeżenie: (0%)
-----


Cytat(nospor @ 26.03.2020, 15:07:13 ) *
No to ci napisalem przeciez


Dla mnie to trudne by taki kod ustawić sad.gif
Go to the top of the page
+Quote Post

Reply to this topicStart new topic
1 Użytkowników czyta ten temat (1 Gości i 0 Anonimowych użytkowników)
0 Zarejestrowanych:

 



RSS Wersja Lo-Fi Aktualny czas: 6.04.2020 - 02:56