Witaj Gościu! ( Zaloguj | Rejestruj )

Forum PHP.pl

 
Reply to this topicStart new topic
> Logowanie do wortalu
Hpsi
post 27.06.2011, 12:42:05
Post #1





Grupa: Zarejestrowani
Postów: 483
Pomógł: 50
Dołączył: 15.03.2005
Skąd: Poznań

Ostrzeżenie: (0%)
-----


W sumie nie wiem gdzie to napisać temu piszę tutaj.

Ogólnie coś mnie w końcu tkneło i miałęm ochote zrobić test sobie na wortalu, próbuję się zalogować a tu nic. pisze mi ze złe dane podaje? A przecież to są te same dane co do forum wiec co jest grane?


--------------------
Daiquiri: T1 = (dx/dt * s)^hpsi
Daiquiri: gdzie T1 - Twój czas przybycia na miejsce, dx/dt - prędkość, s droga
Daiquiri: brb trzeba by to poprawić T1 - Czas jaki Ci to zajmie
Daiquiri: Zatem T - czas dotarcia p T1 + T2 gdzie T2 = aktualny czas

===
po prostu kocham ją :D haha
Go to the top of the page
+Quote Post
wookieb
post 27.06.2011, 12:47:00
Post #2





Grupa: Moderatorzy
Postów: 8 989
Pomógł: 1550
Dołączył: 8.08.2008
Skąd: Słupsk/Gdańsk




Przenoszę i mówię słynne "dziwne, u mnie działa".


--------------------
Go to the top of the page
+Quote Post
Hpsi
post 27.06.2011, 12:51:06
Post #3





Grupa: Zarejestrowani
Postów: 483
Pomógł: 50
Dołączył: 15.03.2005
Skąd: Poznań

Ostrzeżenie: (0%)
-----


wookieb , podejrzewam że u innych to działa, bo nikt nie zgłaszał problemów z tym. Tylko dlaczego u mnie to nie działa ? to jest dla mnie zagadka próbowałem kilka razy już się zalogować, aż w końcu zwątpiłem czy dobre dane podałem ... ale wpisalem te same dane na forum i odrazu bez problemowo się zalogowałem.

Dobra, sorry nie było tematu. Wzielem na innej przeglądarce i mi zadziało :/ nie wiem wtf , ale sorry za zaśmiecanie

--
a jednak nie: Zalogowało mnie bezpośrednio na http://wortal.php.pl , natomiast jeśli przechodzę na http://test.php.pl , wylogowuje mnie (to mnie nie ździwiło) natomiast jeśli próbuję się zalogować tam to nie mogę, za każdym razem wyskakuje mi ze błędne hasło

Ten post edytował Hpsi+ 27.06.2011, 12:54:55


--------------------
Daiquiri: T1 = (dx/dt * s)^hpsi
Daiquiri: gdzie T1 - Twój czas przybycia na miejsce, dx/dt - prędkość, s droga
Daiquiri: brb trzeba by to poprawić T1 - Czas jaki Ci to zajmie
Daiquiri: Zatem T - czas dotarcia p T1 + T2 gdzie T2 = aktualny czas

===
po prostu kocham ją :D haha
Go to the top of the page
+Quote Post
hwao
post 27.06.2011, 14:33:23
Post #4


Developer


Grupa: Moderatorzy
Postów: 2 844
Pomógł: 20
Dołączył: 25.11.2003
Skąd: Olkusz




Hpsi+ na google Chrome najnowszy działa mi logowanie przez test.php.pl

Podaj jaka przeglądarka, jaki system i czy dziala teraz (być może bylo jakis czas "off")
Go to the top of the page
+Quote Post
Hpsi
post 27.06.2011, 14:47:57
Post #5





Grupa: Zarejestrowani
Postów: 483
Pomógł: 50
Dołączył: 15.03.2005
Skąd: Poznań

Ostrzeżenie: (0%)
-----


System: Ubuntu 9.10 Karmic Koala
Przeglądarki na których testowałem: FF 3.6.17 , najnowszy Chorme, oraz najnowsza Opera

Testowałem teraz także - nie działa. Na wortal nadal mogę bezproblemowo się zalogować - na test.php.pl - niestety nie.

Mogę spróbować w domu jak będe na windowsie, te same przeglądarki + ff4


--------------------
Daiquiri: T1 = (dx/dt * s)^hpsi
Daiquiri: gdzie T1 - Twój czas przybycia na miejsce, dx/dt - prędkość, s droga
Daiquiri: brb trzeba by to poprawić T1 - Czas jaki Ci to zajmie
Daiquiri: Zatem T - czas dotarcia p T1 + T2 gdzie T2 = aktualny czas

===
po prostu kocham ją :D haha
Go to the top of the page
+Quote Post
hwao
post 27.06.2011, 15:05:22
Post #6


Developer


Grupa: Moderatorzy
Postów: 2 844
Pomógł: 20
Dołączył: 25.11.2003
Skąd: Olkusz




Spróbuj na windowsie, jak by się udało daj znać.

Jeżeli się nie uda to ustaw sobie takie same hasło jeszcze raz na forum (korzystając z mechaniki forum) i sprawdź czy działa, jak nie to spróbuj z innym jakimś prostszym [a-z0-9] (takie którym będziesz mógł się podzielić to spróbuję u siebie, na PW mi wyślesz).

Nie wiem dokładnie jaki mechanizm filtrowania danych ma test.php.pl ale być może problem tworzy '+' w Twoim loginie, jeżeli tak to będzie trzeba to naprawić
Powód edycji: [hwao]:
Go to the top of the page
+Quote Post
Hpsi
post 27.06.2011, 15:07:50
Post #7





Grupa: Zarejestrowani
Postów: 483
Pomógł: 50
Dołączył: 15.03.2005
Skąd: Poznań

Ostrzeżenie: (0%)
-----


Sprawdziłem w firmie, na innym komputerze właśnie, gdzie jest windows. na firefox , ie także nie chodzi. Wysłam zmienione hasło na pw.


--------------------
Daiquiri: T1 = (dx/dt * s)^hpsi
Daiquiri: gdzie T1 - Twój czas przybycia na miejsce, dx/dt - prędkość, s droga
Daiquiri: brb trzeba by to poprawić T1 - Czas jaki Ci to zajmie
Daiquiri: Zatem T - czas dotarcia p T1 + T2 gdzie T2 = aktualny czas

===
po prostu kocham ją :D haha
Go to the top of the page
+Quote Post
hwao
post 27.06.2011, 16:07:39
Post #8


Developer


Grupa: Moderatorzy
Postów: 2 844
Pomógł: 20
Dołączył: 25.11.2003
Skąd: Olkusz




Problem chyba rozwiązany na PW.

Jak by ktoś miał podobny problem niech piszę PW do mnie.
Go to the top of the page
+Quote Post
kristaps
post 3.02.2013, 21:39:27
Post #9





Grupa: Zarejestrowani
Postów: 278
Pomógł: 36
Dołączył: 1.03.2012

Ostrzeżenie: (0%)
-----


Witam, nie będę zakładał specjalnie nowego tematu. Tylko ja jestem Tyczką11? smile.gif


Ten post edytował kristaps 3.02.2013, 21:49:23
Go to the top of the page
+Quote Post
pyro
post 3.02.2013, 21:46:17
Post #10





Grupa: Zarejestrowani
Postów: 2 148
Pomógł: 230
Dołączył: 26.03.2008

Ostrzeżenie: (0%)
-----


Wygląda na to, że Pan/i kreator wortalu php.pl nie umie obsługiwać się z Cache smile.gif .


--------------------
ET LINGUA EIUS LOQUETUR IUDICIUM
Go to the top of the page
+Quote Post
!*!
post 4.02.2013, 12:28:04
Post #11





Grupa: Zarejestrowani
Postów: 4 298
Pomógł: 447
Dołączył: 16.11.2006

Ostrzeżenie: (0%)
-----


Przydałoby się w ogóle wywalić te konta z wortalu i połączyć je z tymi na forum. PHP.PL to chyba jedyny serwis gdzie takiej integracji nie ma, a to dość słabo jak na forum o (programistach) PHP tongue.gif

Ten post edytował !*! 4.02.2013, 12:28:31


--------------------
Nie udzielam pomocy poprzez PW i nie mam GG.
Niektóre języki programowania, na przykład C# są znane z niezwykłej przenośności (kompatybilność ze wszystkimi wersjami Visty jest wiele warta).
Go to the top of the page
+Quote Post
ShadowD
post 4.02.2013, 20:01:22
Post #12





Grupa: Zarejestrowani
Postów: 1 333
Pomógł: 137
Dołączył: 25.03.2008
Skąd: jesteś??

Ostrzeżenie: (0%)
-----


Eeee jak to nie ma? Ja mam tam konto a nigdy go nie zakładałem!

Ps. widzę rejestracja na php.pl kieruje do forum, więc integracja jest tylko jakaś lewa strasznie bo kiedyś też miałem z tym problem i okazało się że hasło było inne czy coś takiego, nie pamiętam. ;P

Ten post edytował ShadowD 4.02.2013, 20:02:54


--------------------
Mój blog - o wszystkim i niczym ale zazwyczaj związane z informatyką! ;-)
Githube

Usługi spawalnicze i monterskie | Park linowy Lublin i Okunince
Go to the top of the page
+Quote Post
!*!
post 4.02.2013, 20:03:43
Post #13





Grupa: Zarejestrowani
Postów: 4 298
Pomógł: 447
Dołączył: 16.11.2006

Ostrzeżenie: (0%)
-----


ale ja nie mam! ;( bo skrypt nie uwzględnia mojego przedziału znaków... już nie wspominając o sesjach.


--------------------
Nie udzielam pomocy poprzez PW i nie mam GG.
Niektóre języki programowania, na przykład C# są znane z niezwykłej przenośności (kompatybilność ze wszystkimi wersjami Visty jest wiele warta).
Go to the top of the page
+Quote Post
ShadowD
post 4.02.2013, 21:09:38
Post #14





Grupa: Zarejestrowani
Postów: 1 333
Pomógł: 137
Dołączył: 25.03.2008
Skąd: jesteś??

Ostrzeżenie: (0%)
-----


Napisz do Admina (kiedyś z Cyśaczkiem szło takie sprawy załatwić) od ręki mi kiedyś pomogli właśnie z kontem do portalu. ;-)


--------------------
Mój blog - o wszystkim i niczym ale zazwyczaj związane z informatyką! ;-)
Githube

Usługi spawalnicze i monterskie | Park linowy Lublin i Okunince
Go to the top of the page
+Quote Post
wujek2009
post 11.02.2013, 20:02:25
Post #15





Grupa: Zarejestrowani
Postów: 350
Pomógł: 31
Dołączył: 23.05.2010

Ostrzeżenie: (0%)
-----


W ogóle na tym wortalu coś się dzieje? Żadnych świeżych artykułów, cały czas to samo wisi na głównej.
Poza tym jak długo tutaj święta trwają? ;-)
Go to the top of the page
+Quote Post
ShadowD
post 12.02.2013, 20:10:21
Post #16





Grupa: Zarejestrowani
Postów: 1 333
Pomógł: 137
Dołączył: 25.03.2008
Skąd: jesteś??

Ostrzeżenie: (0%)
-----


Jak jeszcze działała planeta portal był bardzo wartościowy, a teraz to już nie koniecznie. ;-(

O świętach jest już mowa w innym wątku. tongue.gif


--------------------
Mój blog - o wszystkim i niczym ale zazwyczaj związane z informatyką! ;-)
Githube

Usługi spawalnicze i monterskie | Park linowy Lublin i Okunince
Go to the top of the page
+Quote Post
hwao
post 29.05.2013, 08:35:25
Post #17


Developer


Grupa: Moderatorzy
Postów: 2 844
Pomógł: 20
Dołączył: 25.11.2003
Skąd: Olkusz




Cytat(pyro @ 3.02.2013, 22:46:17 ) *
Wygląda na to, że Pan/i kreator wortalu php.pl nie umie obsługiwać się z Cache smile.gif .

Tak problem nie jest z sesja tylko cache.


Cytat(!*! @ 4.02.2013, 21:03:43 ) *
ale ja nie mam! ;( bo skrypt nie uwzględnia mojego przedziału znaków... już nie wspominając o sesjach.

Niestety, ale działa tylko z 'emailowymi'
Go to the top of the page
+Quote Post

Reply to this topicStart new topic
1 Użytkowników czyta ten temat (1 Gości i 0 Anonimowych użytkowników)
0 Zarejestrowanych:

 



RSS Wersja Lo-Fi Aktualny czas: 21.11.2019 - 10:14