Witaj Gościu! ( Zaloguj | Rejestruj )

Forum PHP.pl

 
Reply to this topicStart new topic
> [PHP] Co tutaj zepsułem? Nie jestem przenoszony do pliku, do którego bym chciał. Proszę o pomoc.
costunapisalem
post 15.06.2019, 15:54:53
Post #1





Grupa: Zarejestrowani
Postów: 7
Pomógł: 0
Dołączył: 15.06.2019

Ostrzeżenie: (0%)
-----


  1. <?php
  2.  
  3.  
  4. if ((!isset($_POST['login'])) || (!isset($_POST['haslo'])))
  5. {
  6. header('Location: index.php');
  7. exit();
  8. }
  9.  
  10. require_once "baza.php";
  11.  
  12. $polaczenie = @new mysqli($host, $db_user, $db_password, $db_name);
  13.  
  14. if ($polaczenie->connect_errno!=0)
  15. {
  16.  
  17. echo( "Error: ".$polaczenie->connect_errno);
  18. }
  19. else
  20. {
  21. $login = $_POST['login'];
  22. $haslo = $_POST['haslo'];
  23.  
  24. $login = htmlentities($login, ENT_QUOTES, "UTF-8");
  25. $haslo = htmlentities($haslo, ENT_QUOTES, "UTF-8");
  26.  
  27. if ($rezultat = @$polaczenie->query(
  28. sprintf("SELECT * FROM piekarnia WHERE BINARY user='%s' AND BINARY pass='%s'",
  29. mysqli_real_escape_string($polaczenie,$login),
  30. mysqli_real_escape_string($polaczenie,$haslo))))
  31. {
  32.  
  33. $ilu_userow = $rezultat->num_rows;
  34.  
  35. if($ilu_userow>0)
  36. {
  37.  
  38. $_SESSION['zalogowany'] = 1;
  39.  
  40. $wiersz = $rezultat->fetch_assoc();
  41. $_SESSION['id'] = $wiersz['id'];
  42. $_SESSION['user'] = $wiersz['user'];
  43.  
  44. unset($_SESSION['blad']);
  45. $rezultat->free_result();
  46. header('Location: strGlow.php');
  47. $polaczenie->close();
  48.  
  49. } else {
  50.  
  51. $_SESSION['blad'] = '<span style="color:red">Nieprawidłowy login lub hasło! Spróbój ponownie.</span>';
  52. $polaczenie->close();
  53.  
  54. header('Location: /index.php');
  55. exit();
  56.  
  57. }
  58.  
  59. }
  60.  
  61. $polaczenie->close();
  62. }
  63.  
  64. ?>



Ten post edytował costunapisalem 15.06.2019, 16:19:22
Go to the top of the page
+Quote Post
Nidan23
post 15.06.2019, 16:00:06
Post #2





Grupa: Zarejestrowani
Postów: 95
Pomógł: 2
Dołączył: 26.04.2019

Ostrzeżenie: (10%)
X----


A masz jakiekolwiek tagi html czy jakąkolwiek inną zawartość poza php w tym pliku? Bo wtedy "header" nie działa
Go to the top of the page
+Quote Post
costunapisalem
post 15.06.2019, 16:08:28
Post #3





Grupa: Zarejestrowani
Postów: 7
Pomógł: 0
Dołączył: 15.06.2019

Ostrzeżenie: (0%)
-----


To jest cały kod z pliku
Go to the top of the page
+Quote Post
Nidan23
post 15.06.2019, 16:15:42
Post #4





Grupa: Zarejestrowani
Postów: 95
Pomógł: 2
Dołączył: 26.04.2019

Ostrzeżenie: (10%)
X----


A przenosi Cię gdzieś czy po prostu zostajesz w tym pliku?
Go to the top of the page
+Quote Post
costunapisalem
post 15.06.2019, 16:20:18
Post #5





Grupa: Zarejestrowani
Postów: 7
Pomógł: 0
Dołączył: 15.06.2019

Ostrzeżenie: (0%)
-----


zostaję w pliku z błędem

Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /storage/ssd1/674/9964674/public_html/zaloguj.php:1) in /storage/ssd1/674/9964674/public_html/zaloguj.php on line 70
Go to the top of the page
+Quote Post
Nidan23
post 15.06.2019, 16:23:45
Post #6





Grupa: Zarejestrowani
Postów: 95
Pomógł: 2
Dołączył: 26.04.2019

Ostrzeżenie: (10%)
X----


Cytat(costunapisalem @ 15.06.2019, 17:20:18 ) *
zostaję w pliku z błędem

Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /storage/ssd1/674/9964674/public_html/zaloguj.php:1) in /storage/ssd1/674/9964674/public_html/zaloguj.php on line 70



Na moje oko, to to co wstawiłeś nie ma 70 linijek, więc...

Kompletnie nie mam pojęcia, bo miałem to samo, ale zobacz czy wszystkie "if" i else pozamykałeś w odpowiednich miejscach, bo skoro mówi, że wysłał wcześniej, to to zrobił. Poszukaj literówek.
Go to the top of the page
+Quote Post
costunapisalem
post 15.06.2019, 16:26:15
Post #7





Grupa: Zarejestrowani
Postów: 7
Pomógł: 0
Dołączył: 15.06.2019

Ostrzeżenie: (0%)
-----



<!DOCTYPE HTML>
<html lang="pl">

<head>
<meta charset="utf-8"/>




</head>

<body>

<?php



if ((!isset($_POST['login'])) || (!isset($_POST['haslo'])))
{
header('Location: index.php');
exit();
}

require_once "baza.php";

$polaczenie = @new mysqli($host, $db_user, $db_password, $db_name);

if ($polaczenie->connect_errno!=0)
{

echo( "Error: ".$polaczenie->connect_errno);
}
else
{
$login = $_POST['login'];
$haslo = $_POST['haslo'];

$login = htmlentities($login, ENT_QUOTES, "UTF-8");
$haslo = htmlentities($haslo, ENT_QUOTES, "UTF-8");

if ($rezultat = @$polaczenie->query(
sprintf("SELECT * FROM piekarnia WHERE BINARY user='%s' AND BINARY pass='%s'",
mysqli_real_escape_string($polaczenie,$login),
mysqli_real_escape_string($polaczenie,$haslo))))
{

$ilu_userow = $rezultat->num_rows;

if($ilu_userow>0)
{

$_SESSION['zalogowany'] = 1;

$wiersz = $rezultat->fetch_assoc();
$_SESSION['id'] = $wiersz['id'];
$_SESSION['user'] = $wiersz['user'];

unset($_SESSION['blad']);
$rezultat->free_result();
header('Location: strGlow.php');
$polaczenie->close();
exit;

} else {

$_SESSION['blad'] = '<span style="color:red">Nieprawidłowy login lub hasło! Spróbój ponownie.</span>';
$polaczenie->close();

header('Location: /index.php');
exit();

}

}

$polaczenie->close();
}


?>

</body>
</html>



to jest calutki kod.
Go to the top of the page
+Quote Post
Nidan23
post 15.06.2019, 16:27:40
Post #8





Grupa: Zarejestrowani
Postów: 95
Pomógł: 2
Dołączył: 26.04.2019

Ostrzeżenie: (10%)
X----


I już znasz odpowiedź, usuń wszystkie tagi html, zostaw czysty plik php i zobaczysz sam, że powinno działać
Go to the top of the page
+Quote Post
costunapisalem
post 15.06.2019, 16:32:05
Post #9





Grupa: Zarejestrowani
Postów: 7
Pomógł: 0
Dołączył: 15.06.2019

Ostrzeżenie: (0%)
-----


Niestety dalej nie działa
Go to the top of the page
+Quote Post
Nidan23
post 15.06.2019, 16:38:48
Post #10





Grupa: Zarejestrowani
Postów: 95
Pomógł: 2
Dołączył: 26.04.2019

Ostrzeżenie: (10%)
X----


Cytat(costunapisalem @ 15.06.2019, 17:32:05 ) *
Niestety dalej nie działa


A co to ma oznaczać?:

  1. header('Location: /index.php');


Skoro wcześniej jest:

  1. header('Location: index.php');



+ polecam analizatory kodu php np.

https://phpcodechecker.com/

I ktoś mi tu wcześniej powiedział, chyba viking albo nonspor, że skrypt działa tak jak go napiszesz, więc przyjrzyj się czy napewno wszystko jest tak jak powinno być i jak niedziała to spróbuj inną drogą to zrobić, w informatyce już na moim poziomie (poziomie -1 biggrin.gif) przekonałem się, że nie ma jednej drogi by coś zrobić
Go to the top of the page
+Quote Post
costunapisalem
post 15.06.2019, 16:39:40
Post #11





Grupa: Zarejestrowani
Postów: 7
Pomógł: 0
Dołączył: 15.06.2019

Ostrzeżenie: (0%)
-----


Dalej jest jakiś problem
Go to the top of the page
+Quote Post
Nidan23
post 15.06.2019, 16:42:57
Post #12





Grupa: Zarejestrowani
Postów: 95
Pomógł: 2
Dołączył: 26.04.2019

Ostrzeżenie: (10%)
X----


  1. <?php echo file_get_contents('sklad/head.php'); ?>
  2. <?php require_once('db.php'); ?>
  3. <?php
  4.  
  5. mysql_connect("$servername","$username","$password");
  6. mysql_select_db("$dbname");
  7.  
  8. $servername = "You";
  9. $username = "Shall";
  10. $password = "NOT";
  11. $dbname = "pass";
  12.  
  13. function filtruj($zmienna)
  14. {
  15. $zmienna = stripslashes($zmienna); // usuwamy slashe
  16.  
  17. // usuwamy spacje, tagi html oraz niebezpieczne znaki
  18. }
  19.  
  20. if (isset($_POST['loguj']))
  21. {
  22. $login = filtruj($_POST['login']);
  23. $haslo = filtruj($_POST['haslo']);
  24. $ip = filtruj($_SERVER['REMOTE_ADDR']);
  25.  
  26.  
  27. $check = mysql_num_rows(mysql_query("SELECT login, haslo FROM players WHERE login = '".$login."' AND haslo = '".md5($haslo)."';"));
  28. // sprawdzamy czy login i hasło są dobre
  29. if ($check == true)
  30. {
  31.  
  32. require_once('sklad/sessions.php');
  33.  
  34.  
  35. $_SESSION['zalogowany'] = true;
  36. $_SESSION['mem'] = true;
  37.  
  38. $_SESSION['login'] = true;
  39.  
  40. header("Location: profil.php");
  41. exit;
  42. }
  43.  
  44. else {
  45.  
  46. $_SESSION['blogin'] = true;
  47.  
  48. header("Location: index.php");
  49. exit;
  50. }
  51.  
  52. }
  53. ?>


Ja mam takie cudo, napisane jeszcze używając starych sposobów połączenia z bazą danych, porównaj sobie i może znajdziesz jakieś błędy u siebie, bo ja sam z siebie nie mam pojęcia, bo nie wiem jak ten kod pisałeś
Go to the top of the page
+Quote Post
costunapisalem
post 15.06.2019, 16:44:13
Post #13





Grupa: Zarejestrowani
Postów: 7
Pomógł: 0
Dołączył: 15.06.2019

Ostrzeżenie: (0%)
-----


Dziękuje Ci bardzo za pomoc i dobre rady.
Go to the top of the page
+Quote Post
dublinka
post 15.06.2019, 20:54:26
Post #14





Grupa: Zarejestrowani
Postów: 155
Pomógł: 18
Dołączył: 22.02.2008

Ostrzeżenie: (0%)
-----


Cytat(costunapisalem @ 15.06.2019, 16:39:40 ) *
Dalej jest jakiś problem


Jakis czyli jaki
Go to the top of the page
+Quote Post

Reply to this topicStart new topic
3 Użytkowników czyta ten temat (3 Gości i 0 Anonimowych użytkowników)
0 Zarejestrowanych:

 



RSS Wersja Lo-Fi Aktualny czas: 20.07.2019 - 21:36