Witaj Gościu! ( Zaloguj | Rejestruj )

Forum PHP.pl

7 Stron V  < 1 2 3 4 5 > »   
Reply to this topicStart new topic
> Informacje o błędnych pytaniach, (czyli literówki, błędy merytoryczne i inne uwagi)
rafalp
post 10.07.2008, 22:10:04
Post #41





Grupa: Zarejestrowani
Postów: 224
Pomógł: 18
Dołączył: 4.02.2003
Skąd: Częstochowa

Ostrzeżenie: (0%)
-----


Prosze sprawdzić pytanie na temat biblioteki PDO wydawało mi się ze zaznaczyłem poprawną a nie zaliczono mi pytania.


--------------------
Go to the top of the page
+Quote Post
seaquest
post 11.07.2008, 15:55:17
Post #42





Grupa: Przyjaciele php.pl
Postów: 790
Pomógł: 7
Dołączył: 6.02.2003
Skąd: Polska

Ostrzeżenie: (0%)
-----


Cytat
Biblioteka PDO jest interfejsem służącym do:


Jeśli to to pytanie, to poprawna odpowiedź jest dobrze zaznaczona. Proszę o podanie numeru pytania.


--------------------
Michał Płachta
Warsztat: Mac OS X Leopard, PostgreSQL, Text Mate, Retrospectiva + SVN
Go to the top of the page
+Quote Post
rafalp
post 11.07.2008, 16:11:27
Post #43





Grupa: Zarejestrowani
Postów: 224
Pomógł: 18
Dołączył: 4.02.2003
Skąd: Częstochowa

Ostrzeżenie: (0%)
-----


OK, to może coś ja źle spojżałem. Możecie usunąć mój post.


--------------------
Go to the top of the page
+Quote Post
trucksweb
post 11.07.2008, 17:05:46
Post #44





Grupa: Zarejestrowani
Postów: 1 199
Pomógł: 31
Dołączył: 22.03.2004
Skąd: Warszawa

Ostrzeżenie: (0%)
-----


w pytaniu #13 wyslanym przez "koodlaty" sa literowki:
Cytat
"Jaki będzie efekt dziaćnia kodu poniżej?"


poza tym w odpowiedziach, albo ja nie slyszalem o takiej funkcji albo znowu sa bledy. Administratorzy niech sie zapoznaja z tym pytanie.


--------------------
Rozmawia dwóch dyrektorów:
- Jaki jest twój ideał sekretarki?
- 20-letnia dziewczyna z 30-letnim doświadczeniem.
Go to the top of the page
+Quote Post
phpion
post 11.07.2008, 17:23:05
Post #45





Grupa: Moderatorzy
Postów: 6 062
Pomógł: 857
Dołączył: 10.12.2003
Skąd: Dąbrowa Górnicza




No to jedziemy dalej.
Pytanie #387 dodane przez bili.pl, dnia 20.07.2007.
Niestety żadna z podanych odpowiedzi nie jest poprawna. Sprawdziłem empirycznie.
Go to the top of the page
+Quote Post
seaquest
post 11.07.2008, 18:40:08
Post #46





Grupa: Przyjaciele php.pl
Postów: 790
Pomógł: 7
Dołączył: 6.02.2003
Skąd: Polska

Ostrzeżenie: (0%)
-----


Pytanie nr #387 posiada prawidłową odpowiedź. Sprawdź jeszcze raz.

trucksweb: odpowiedzi w tym pytaniu są ok


--------------------
Michał Płachta
Warsztat: Mac OS X Leopard, PostgreSQL, Text Mate, Retrospectiva + SVN
Go to the top of the page
+Quote Post
phpion
post 11.07.2008, 18:48:36
Post #47





Grupa: Moderatorzy
Postów: 6 062
Pomógł: 857
Dołączył: 10.12.2003
Skąd: Dąbrowa Górnicza




Tak? No to dziwne, bo mi na PHP 5.2.6 (i w zasadzie przypuszczałem, że tak wyświetli) wyświetliło tablicę zawierającą 3 elementy (3 pierwsze rozszerzenia plików), a takowej odpowiedzi nie ma (chyba, że przegapiłem ale sprawdziłem kilka razy).
Go to the top of the page
+Quote Post
seaquest
post 11.07.2008, 18:49:30
Post #48





Grupa: Przyjaciele php.pl
Postów: 790
Pomógł: 7
Dołączył: 6.02.2003
Skąd: Polska

Ostrzeżenie: (0%)
-----


Jest taka odpowiedź i była wcześniej.


--------------------
Michał Płachta
Warsztat: Mac OS X Leopard, PostgreSQL, Text Mate, Retrospectiva + SVN
Go to the top of the page
+Quote Post
phpion
post 11.07.2008, 18:50:48
Post #49





Grupa: Moderatorzy
Postów: 6 062
Pomógł: 857
Dołączył: 10.12.2003
Skąd: Dąbrowa Górnicza




dry.gif
Go to the top of the page
+Quote Post
robak2
post 19.01.2009, 13:10:23
Post #50





Grupa: Zarejestrowani
Postów: 1
Pomógł: 0
Dołączył: 19.01.2009

Ostrzeżenie: (10%)
X----


[biiii zmoderowane biiii] was? mam napisac 10 postow zanim bede mogl rozwiazac test ? czemu o tym od razu nie napiszecie?exclamation.gif! rejestruje sie, a tu zonk... po prostu chamskie marnowanie czasu, [biii zmoderowane biii]

I panu już dziękujemy /nospor/
Go to the top of the page
+Quote Post
nospor
post 19.01.2009, 13:16:31
Post #51





Grupa: Moderatorzy
Postów: 34 759
Pomógł: 5780
Dołączył: 27.12.2004




@robak2
Mowisz ze nie ma info o 10 postach? na stronie testu masz info:
Cytat
Aby przystąpić do rozwiązania testu, musisz mieć na koncie przynajmniej 10 postów na forum.

Nie nasza wina, ze wraz z twoim "bogatym" slownictwem idzie "niesamowita" umiejetnosc czytania


--------------------

Najlepsze kawałki programistyczne || Dowcipy o informatykach || Forum PHP dla opornych
Klasy: Pager (stronicowanie) | Cache | ShoutBox (Chat) | Widok | Ładne url'e

"Myśl, myśl, myśl..." - Kubuś Puchatek || "Manual, manual, manual..." - Kubuś Programista
"Szukaj, szukaj, szukaj..." - Kubuś Odkrywca || "Debuguj, debuguj, debuguj..." - Kubuś Developer

Go to the top of the page
+Quote Post
bazyliszek83
post 14.02.2009, 17:14:55
Post #52





Grupa: Zarejestrowani
Postów: 81
Pomógł: 6
Dołączył: 24.07.2007
Skąd: Poznań

Ostrzeżenie: (0%)
-----


Pytanie #12

Co zawiera zmienna $string?
  1. <?php
  2. $string = 'Test ' . 1 + 2 . '45';
  3. ?>


Nic nie zwróci
245
Test 1245
Test 1+245
Test 345


Pytanie #92 dodane przez x3m, dnia 16.07.2007.


Jak dla mnie pytanie nie jest jednoznaczne, gdyż pytamy się "co zawiera" a jedną z opcji jest "Nic nie zwróci". Fakt, podany kod nic nie zwróci... Jak dla mnie odpowiedź "Test 345" jest poprawna.

A może się myle?


--------------------
App 4 You - Aplikacje internetowe
Go to the top of the page
+Quote Post
bim2
post 14.02.2009, 17:28:34
Post #53





Grupa: Zarejestrowani
Postów: 1 873
Pomógł: 152
Dołączył: 9.04.2006
Skąd: Berlin

Ostrzeżenie: (0%)
-----


wyrzuci błąd...


--------------------
Go to the top of the page
+Quote Post
bazyliszek83
post 14.02.2009, 18:23:40
Post #54





Grupa: Zarejestrowani
Postów: 81
Pomógł: 6
Dołączył: 24.07.2007
Skąd: Poznań

Ostrzeżenie: (0%)
-----


Cytat(bim2 @ 14.02.2009, 17:28:34 ) *
wyrzuci błąd...



Otóż nie:)

Sprawdziłem i wynik jest "245".

Gdyby było tak :
  1. <?php
  2. echo $string = 'Test ' . (1 + 2) . '45';
  3. ?>

to wynik faktycznie byłby "Test 345".

Chodzi mi o to że pytanie odnosi się do tego co zawiera zmienna a jedna z odpowiedzi "Nic nie zwróci" jest myląca...


--------------------
App 4 You - Aplikacje internetowe
Go to the top of the page
+Quote Post
Spawnm
post 1.03.2009, 15:18:47
Post #55





Grupa: Moderatorzy
Postów: 4 069
Pomógł: 497
Dołączył: 11.05.2007
Skąd: Warszawa




Co się wyświetli na ekranie?
echo 'kolenda';
strtoupper('kolenda');

Kolenda
kolendA
Nic z powyższych odpowiedzi
KOLENDA

wybrałem kolenda i było źle ...
Go to the top of the page
+Quote Post
.radex
post 1.03.2009, 16:13:02
Post #56





Grupa: Zarejestrowani
Postów: 1 657
Pomógł: 125
Dołączył: 29.04.2006

Ostrzeżenie: (0%)
-----


strtoupper. Angielskiego Cię nie uczyli w szkole czy jak, przecież nazwa sama mówi, że zamienia string na duże litery.

co do pytania 12 - będzie 245:

Kod
[radex@RADEX ~]$ php -a
Interactive shell

php > $string = 'Test ' . 1 + 2 . '45';
php > echo $string;
245
php >


Ten post edytował .radex 1.03.2009, 16:13:56


--------------------
blog | Tadam — minutnik do Pomodoro na Maka :)
Go to the top of the page
+Quote Post
mike
post 1.03.2009, 16:20:41
Post #57





Grupa: Przyjaciele php.pl
Postów: 7 494
Pomógł: 302
Dołączył: 31.03.2004

Ostrzeżenie: (0%)
-----


Cytat(.radex @ 1.03.2009, 16:13:02 ) *
strtoupper. Angielskiego Cię nie uczyli w szkole czy jak, przecież nazwa sama mówi, że zamienia string na duże litery.
Ciebie widzę uczyli angielskiego zanim Cię czytać ze zrozumieniem nauczyli tongue.gif
Pytanie brzmi co się wyświetli a nie co się stanie. A wyświetli się kolenda małymi literami. Pytanie jak większość w tym teście do bani.

Ja bym zaznaczył Nic z powyższych odpowiedzi. Bo nie ma opcji kolenda.
Go to the top of the page
+Quote Post
Spawnm
post 1.03.2009, 16:29:46
Post #58





Grupa: Moderatorzy
Postów: 4 069
Pomógł: 497
Dołączył: 11.05.2007
Skąd: Warszawa




rzeczywiście w 1 punkcie jest z wielkiej litery, mój błąd , nie zauważyłem że wielka tongue.gif
Go to the top of the page
+Quote Post
.radex
post 1.03.2009, 16:47:02
Post #59





Grupa: Zarejestrowani
Postów: 1 657
Pomógł: 125
Dołączył: 29.04.2006

Ostrzeżenie: (0%)
-----


Cytat(mike @ 1.03.2009, 16:20:41 ) *
Ciebie widzę uczyli angielskiego zanim Cię czytać ze zrozumieniem nauczyli tongue.gif
Pytanie brzmi co się wyświetli a nie co się stanie. A wyświetli się kolenda małymi literami. Pytanie jak większość w tym teście do bani.


O widzisz, i tu mnie masz tongue.gif


--------------------
blog | Tadam — minutnik do Pomodoro na Maka :)
Go to the top of the page
+Quote Post
bazyliszek83
post 5.03.2009, 08:33:16
Post #60





Grupa: Zarejestrowani
Postów: 81
Pomógł: 6
Dołączył: 24.07.2007
Skąd: Poznań

Ostrzeżenie: (0%)
-----


Cytat
Co wyświetli następujący kod (PHP 5.2.0)
  1. <?php
  2. class Foo
  3. {
  4.    public function __call($strMethodName, &$arrArguments)
  5.    {
  6.        echo '__call';
  7.    }
  8.    
  9.    private function bar()
  10.    {
  11.        echo 'bar';
  12.    }
  13. }
  14.  
  15. $f = new Foo;
  16. $f->bar();
  17. ?>


1. bar
2. Fatal error: Call to private method Foo::bar() from ...
3. __call

Pytanie #450 dodane przez prond, dnia 23.07.2007.


Ja na PHP 5.2.6 mam :
  1. <?php
  2. Fatal error: Method Foo::__call() cannot take arguments by reference in...
  3. ?>


Po usunięciu "&" z parametru $arrArguments w metodzie __call wynikiem jest:
  1. <?php
  2. Fatal error: Call to private method Foo::bar() from context ...
  3. ?>


Czyli odpowiedz nr 2. Czy to celowa pomyłka z tym "&"?smile.gif Nie mam możliwości sprawdzenia tego na PHP 5.2.0.


--------------------
App 4 You - Aplikacje internetowe
Go to the top of the page
+Quote Post

7 Stron V  < 1 2 3 4 5 > » 
Reply to this topicStart new topic
1 Użytkowników czyta ten temat (1 Gości i 0 Anonimowych użytkowników)
0 Zarejestrowanych:

 



RSS Wersja Lo-Fi Aktualny czas: 22.10.2019 - 01:05