Witaj Gościu! ( Zaloguj | Rejestruj )

Forum PHP.pl

 
Reply to this topicStart new topic
> [PHP] Ranking numerowanie
mrk9109
post 12.01.2019, 12:21:12
Post #1





Grupa: Zarejestrowani
Postów: 360
Pomógł: 2
Dołączył: 4.06.2010

Ostrzeżenie: (0%)
-----


Witam otóż zrobiłem sobie ranking użytkowników
  1.  
  2. $wynikow_na_stronie = 10;
  3.  
  4. $zapytanie='SELECT * FROM gracze';
  5. $wynik = mysqli_query($polaczenie,$zapytanie);
  6. $liczba_wynikow = mysqli_num_rows($wynik);
  7.  
  8. $numer_strony = ceil($liczba_wynikow/$wynikow_na_stronie);
  9.  
  10. if (!isset($_GET['str'])) {
  11. $str = 1;
  12. }
  13. else {
  14. $str = (int)$_GET['str'];
  15. }
  16.  
  17. $pierwsza_strona_wynik = ($str-1)*$wynikow_na_stronie;
  18.  
  19. $zapytanie ="SELECT `id`, `login`, `kraj`, `punkty`, `typ` FROM `gracze` WHERE `typ`='uzytkownicy' ORDER by punkty DESC LIMIT ".$pierwsza_strona_wynik." ,".$wynikow_na_stronie." ";
  20. $wynik = mysqli_query($polaczenie,$zapytanie);
  21. $i=0;
  22.  
  23. while($db = mysqli_fetch_array($wynik) ) {
  24.  
  25. $id=$db['id'];
  26. $login=$db['login'];
  27. $kraj=$db['kraj'];
  28. $punkty=$db['punkty'];
  29. $i++;
  30.  
  31. $zapytanie2 = $polaczenie->query("SELECT obrazek FROM kraje WHERE nazwa = '". $kraj."';");
  32.  
  33. while($db = $zapytanie2 -> fetch_assoc() ) {
  34.  
  35. $krajObrazek=$db['obrazek'];
  36. }
  37. include("templatki/ranking.html");
  38. }
  39. echo '<br/><br/>';
  40. echo '<center>Strona: &nbsp;';
  41. for ($str=1;$str<=$numer_strony;$str++) {
  42. echo '<a href="ranking-strona-' . $str . '">' . $str . '</a>&nbsp; ';
  43. }
  44. echo '</center>';


I wszystko działa ale problem pojawia się później tzn. jeżeli już mam stronę 2 , 3 to zaczyna mi od nowa numerować I+ jak zrobić by była ciągłość numeracji ?
Go to the top of the page
+Quote Post
Pyton_000
post 12.01.2019, 13:07:51
Post #2





Grupa: Zarejestrowani
Postów: 7 608
Pomógł: 1338
Dołączył: 26.10.2005

Ostrzeżenie: (0%)
-----


(Ilość na stronie * (nr strony - 1)) + $i
Go to the top of the page
+Quote Post
mrk9109
post 12.01.2019, 13:48:13
Post #3





Grupa: Zarejestrowani
Postów: 360
Pomógł: 2
Dołączył: 4.06.2010

Ostrzeżenie: (0%)
-----


nie rozumie sad.gif dopiero się ucze
Go to the top of the page
+Quote Post
Pyton_000
post 12.01.2019, 14:49:27
Post #4





Grupa: Zarejestrowani
Postów: 7 608
Pomógł: 1338
Dołączył: 26.10.2005

Ostrzeżenie: (0%)
-----


Czego nie rozumiesz? Napisałem Ci algorytm w jaki sposób możesz sobie dodać numerowanie stronicowanych wyników.
Go to the top of the page
+Quote Post
mrk9109
post 12.01.2019, 16:27:17
Post #5





Grupa: Zarejestrowani
Postów: 360
Pomógł: 2
Dołączył: 4.06.2010

Ostrzeżenie: (0%)
-----


dziękuje źle poczytałem zastosowałem i śmiga smile.gif dzięki wielkie
Go to the top of the page
+Quote Post

Reply to this topicStart new topic
1 Użytkowników czyta ten temat (1 Gości i 0 Anonimowych użytkowników)
0 Zarejestrowanych:

 



RSS Wersja Lo-Fi Aktualny czas: 17.01.2019 - 02:10