![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 79 Pomógł: 0 Dołączył: 12.10.2011 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Z manuala mam taki kod:
Skrypt jak wszyscy widzą mówi, że jeśli (if) plik został wysłany, to wyskakuje komunikat, a jeśli nie (else) to wyskakuje inny komunikat. Skrypt jest dobry, ale nie chce sobie robić bałaganu we wcześniej uporządkowanym kodzie php. Wiec jakby wyglądał kod w formie: jeśli (if) plik nie został wysłany, to wyskakuje komunikat "Brak zdjęcia" (i nic więcej). |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 10 Pomógł: 1 Dołączył: 29.10.2011 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
if (!is_uploaded_file($_FILES['pliczek']['tmp_name']))
{echo 'KOMUNIKAT';} Ja bym to zrobił przez zaprzeczenie. |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 115 Pomógł: 3 Dołączył: 19.04.2011 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Domyślam się że robisz to przez formularz z inputem type="file". Ja bym na Twoim miejscu zastosowałw takim razie if($_POST['nazwa_inputu_z_file']{...}
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 79 Pomógł: 0 Dołączył: 12.10.2011 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Przycisk od wysyłania zdjęcia:
A tak próbuje i...
Przy braku zdjecia wyskakuje poprawnie komunikat, lecz jak zdjecie jest załączone również wyskakuje komunikat i nie moge sie zarejestrować. Kod ten nie za bardzo działa. Gdy nie mam załączonego zdjecia - wyskakuje komunikat, jeśli mam ząłączone - też wyskakuje Ten kod ma ten sam błąd co powyższy
Juz doszedłem, co źle robiłem. Oto rozwiązanie:
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 15.08.2025 - 03:13 |