![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 80 Pomógł: 5 Dołączył: 23.09.2008 Skąd: Chełmno/Toruń Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam,
mam taki problem: używam formularza, w którym liczba odpowiedzi jest określana w czasie jego wypełniania. Do dodawania odpowiedzi używam takiego kodu:
przy czym temp to zmienna przechowująca ilość odpowiedzi, a kod createNew (liczba w nawiasie to pozostałość po starszej wersji kodu)
Działa bez problemu. Trudności pojawiają się przy usuwaniu odpowiedzi - mianowicie usuwane są tylko te linijki, które zostały utworzone przed pierwszym usunięciem któregokolwiek ze spanów. Sądziłem, że namieszałem coś ze zmiennymi, ale wygląda na to, że chyba nie... Kod odpowiedzialny za usuwanie:
Podejrzewam, iż popełniam jakiś kardynalny błąd - może komuś rzuca się coś takiego w oczy? Z góry dzięki za pomoc i wszelkie sugestie. -------------------- -- http://rafaljakubowski.net76.net --
google's my life ;) |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 15 467 Pomógł: 1451 Dołączył: 25.04.2005 Skąd: Szczebrzeszyn/Rzeszów ![]() |
Jeśli dobrze zrozumiałem (i patrząc po kodzie), to nie usuwają Ci się nowo utworzone linijki.
Nie dodajesz zdarzeń usuwania linków po utworzeniu nowej linijki. ![]() Albo wywołuj podpinanie zdarzeń ręcznie, albo użyj czegoś w stylu DOM Listener (wtyczka do jQ). -------------------- ![]() ZCE :: Pisząc PW załączaj LINK DO TEMATU i TYLKO w sprawach moderacji :: jakiś błąd - a TREŚĆ BŁĘDU? :: nie ponaglaj z odpowiedzią via PW! |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 80 Pomógł: 5 Dołączył: 23.09.2008 Skąd: Chełmno/Toruń Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
to jest dodawane w spanie. I zanim nie zacznę dodawać przed pierwszym usunięciem - działa ok. Podejrzewam, że to kwestia mojej własnej głupoty... no i jak już mówiłem:
Być może jest jakaś lepsza opcja wyszukiwania tego linka (te, które wypróbowałem - nie bardzo chciały działać) -------------------- -- http://rafaljakubowski.net76.net --
google's my life ;) |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 15 467 Pomógł: 1451 Dołączył: 25.04.2005 Skąd: Szczebrzeszyn/Rzeszów ![]() |
Cytat to jest dodawane w spanie. I zanim nie zacznę dodawać przed pierwszym usunięciem - działa ok. Usuwanie dodajesz, ale zdarzeń do tego nie podpinasz. Najlepiej daj cały HTML+JS gdzieś do testów. -------------------- ![]() ZCE :: Pisząc PW załączaj LINK DO TEMATU i TYLKO w sprawach moderacji :: jakiś błąd - a TREŚĆ BŁĘDU? :: nie ponaglaj z odpowiedzią via PW! |
|
|
![]()
|
|
problem rozwiązany.
proszę o zamknięcie wątku. erix - wielkie dzięki! naprowadziłeś mnie. i oczywiście +pomógł ![]() Ten post edytował mecenas 27.11.2008, 23:52:59 -------------------- -- http://rafaljakubowski.net76.net --
google's my life ;) |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 15.08.2025 - 03:40 |