![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 64 Pomógł: 0 Dołączył: 12.04.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam,
Czy jest mozliwe napisanie takiego skryptu który bedzie dzałał następująco:\ wejdzie na stronke, zaloguje się zaznaczy pole wyboru i zaakceptuje wybór tzn wysle. Chodzi mi o to by tą akcje powtarzał na co godzine... Cięzkie bedzie to do zrobienia? Ten post edytował adiscan 24.11.2008, 12:43:32 |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 36 557 Pomógł: 6315 Dołączył: 27.12.2004 ![]() |
-------------------- "Myśl, myśl, myśl..." - Kubuś Puchatek || "Manual, manual, manual..." - Kubuś Programista "Szukaj, szukaj, szukaj..." - Kubuś Odkrywca || "Debuguj, debuguj, debuguj..." - Kubuś Developer |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 64 Pomógł: 0 Dołączył: 12.04.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
... bede bardzo wygodny i może troche to bedzie nie na miejscu ale czy moglbyc mi napisac cos takiego na szybko do modyfikacji? musze to zrobić na potrzeby własne bardzo szybko i jesli miałbym sie tego dopiero uczyc to napewno zajeloby mi to co najmniej 2 dni....
bede bardzo wdzieczny.... Jesli nie to sorry za tego posta! |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 7 494 Pomógł: 302 Dołączył: 31.03.2004 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Podać numer konta czy płacisz do ręki?
P.S. Mogę przenieść na Giełdę ofert jeśli chcesz. |
|
|
![]()
|
|
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 592 Pomógł: 445 Dołączył: 12.03.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
http://tech.bigu.pl/podstawy-curla-w-php/
http://www.webinside.pl/php/artykuly/186 http://compzone.org/art-%5BCURL%5DPrzesyla...da+POST-53.html -------------------- |
|
|
![]()
|
|
zrobiłem cos taiego:
i ten kod powinien mnie zalogowac na ta stronke automatycznie a wyswietla stronke bez formatowania. Jak to ugryźć dalej? musze sie zalogowac, przejsc do odpowiedniej zakładki, zaznaczyć odpowiednie pole i potwierdzić wybór... Ten post edytował adiscan 21.11.2008, 12:53:53 |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 592 Pomógł: 445 Dołączył: 12.03.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Jak się zalogujesz to dostaniesz w odpowiedzi pobraną tą całą stronę. Zatem musisz drugi raz użyc curl, zeby przejść pod kolejny adres (Twojej zakładki), pobrać tą stronę, wybrać sobie Twojego checkboxa i znów użyć curl.
Postępuj z cURL tak jakby był użytkownikiem, i klikał po tych linkach. -------------------- |
|
|
![]()
|
|
vokiel dzieki za porade, ale nawet jak wydaje mi sie ze to jest logiczne i ma jakis sens to i tak nie działa
![]() mam np cos takiego: w serwisie www.metale.pl trzeba sie zalogować aby przejsc do niektoych funkcji w sumie nmormalka. Więc wystarczy wpisac adres stronki, poprosi o podanie loginu i hasła i ma być wiec podaje za pomocą curl adresik: http://www.metale.pl/support/index.php?w=p i za pomocą posta przesyłam Login w postaci emaila oraz hasło w źródle stronki za wysłanie formularza odpowiada taki wpis:
Wiec po zastosowaniu CURL by przesłac Postem bedzie to miało postac: Kod curl_setopt($curl, CURLOPT_POST, 1); curl_setopt($curl, CURLOPT_POSTFIELDS, "email=xxxxxx@wp.pl&haslo=zzzzzz"); nie wiem czy zmienna typu hidden tez ma być przesłana? ![]() i jaką ma wartość? czy ją też mam przesłać postem? no i koncowka CURL'a u mnie ma postac:
a całość
No i powiedzcie mi z łaski swojej co tu jest źłeeeeeeeeee? ![]() Ten post edytował adiscan 24.11.2008, 12:36:28 |
|
|
![]()
|
|
Adres: http://www.metale.pl/support/index.php
zmienne: w=p email=email haslo=hasło
-------------------- |
|
|
![]()
|
|
Vokiel dzieki za ten skrypcik ale niestety nie działa! Pokazuje sie czysta strona. Uzupełniłem zmienne:
w=p email=moj mejl haslo=moje haslo no i niestety! |
|
|
![]()
|
|
Piszesz, że nie działa, ale nie piszesz co nie działa. Co ja wróżka jestem?? Może nie masz włączonego cURL, może masz safe_mode albo en_basedir....
Poza tym, jak widzisz funkcja nic nie zwracała, moje przeoczenie, nic nie wyświetlała, bo nie było żadnego echo. Testuj ten:
-------------------- |
|
|
![]()
|
|
Teraz wyswietla:
Warning: Unknown: Your script possibly relies on a session side-effect which existed until PHP 4.2.3. Please be advised that the session extension does not consider global variables as a source of data, unless register_globals is enabled. You can disable this functionality and this warning by setting session.bug_compat_42 or session.bug_compat_warn to off, respectively. in Unknown on line 0 i dalej nie może zalogować, a ja nie wiem co oznacza ten błąd. ![]() |
|
|
![]()
|
|
Utwórz plik php.ini a w nim:
Kod session.bug_compat_42 = 1 session.bug_compat_warn = 0 A tak w ogóle to pewnie masz php < 4.2.3, czyli by się przydał upgrade do php 5 -------------------- |
|
|
![]()
|
|
A tak w ogóle to pewnie masz php < 4.2.3, czyli by się przydał upgrade do php 5 wersja PHP Version 5.2.4-0+tld0 i dalej nie działa ! ... dzieki za pomoc! szkoda ze nie działa ale już chyba nie ma co ciągnąć tematu w nieskończoność... DZIEKI , Ten post edytował adiscan 1.12.2008, 10:10:49 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 12.06.2025 - 20:24 |