![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 24 Pomógł: 0 Dołączył: 8.01.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam,
Kod Fatal error: Allowed memory size of 33554432 bytes exhausted (tried to allocate 4864 bytes) in ... Czy jest jakiś sposób przechwycenie błędów tego typu i wyświetlenie użytkownikowi ładnego komunikatu? |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 36 557 Pomógł: 6315 Dołączył: 27.12.2004 ![]() |
Fatal errorow nie jestes w stanie przechwycic. Taki bład konczy dzialanie aplikacji
-------------------- "Myśl, myśl, myśl..." - Kubuś Puchatek || "Manual, manual, manual..." - Kubuś Programista "Szukaj, szukaj, szukaj..." - Kubuś Odkrywca || "Debuguj, debuguj, debuguj..." - Kubuś Developer |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 22 Pomógł: 1 Dołączył: 22.09.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
teoretycznie mozesz uzyc czegos takiego:
aczkolwiek moze byc dosc klopotliwe. inne errory obsluzysz poprzez set_error_handler Ten post edytował qbs 6.10.2008, 10:24:46 |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 109 Pomógł: 9 Dołączył: 12.03.2007 Skąd: kraków/tarnobrzeg/baranów/suchorzów Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Jest możliwe przechwycenie tego błędu oraz da się określić w którym miejscu wystąpił. Osobiście używam klasy specjalnej która wychwytuje mi błędy / nieobsłużone wątki / oraz błędy fatall error. Po niżesz szklic tej klasy:
na początku skryptu dołączam : $errory = new error(); i mam pewność co do przechwyconych błędów łącznie z błędami fatall. Oczywiście w tych procedurach zawarłem funkcje logujące do pliku błędy które wystąpiły. Bardzo fajna funkcją jest funkcja debug_backtrace() która zwraca tablicę kolejnych wywołań. Podstawowa informacja o błędzie plus wynik funkcji debug_backtrace() pozwala na skuteczne zlokalizowanie i usunięcie błędu. Ten post edytował szagi3891 7.10.2008, 08:59:00 -------------------- Każdy z was jest łodzią w której Może się z potopem mierzyć Cało wyjść z burzowej chmury Musi tylko w to uwierzyć! |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 15.08.2025 - 03:30 |