![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 16 Pomógł: 0 Dołączył: 9.07.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam. Przeniosłem swoją stronę na inny serwer i tak u mnie jak i u wielu innych użytkowników pojawił się problem z kodowaniem polskich znaków- cholerne znaki zapytania :/
Stary serwer: Cytat System kodowania znaków dla MySQL: UTF-8 Unicode (utf8) System porównań dla połączenia MySQL: UTF-8 Unicode (utf8) Metoda porównywania znaków: utf8_polish_ci Nowy serwer: Cytat System kodowania znaków dla MySQL: UTF-8 Unicode (utf8) System porównań dla połączenia MySQL: UTF-8 Unicode (utf8) Metoda porównywania znaków: utf8_polish_ci Jak widać ustawienia identyczne, a mimo to występuje problem. Co robić? Ten post edytował Imrahil 9.07.2008, 18:17:47 |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 129 Pomógł: 2 Dołączył: 17.01.2005 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Czym zrobiłeś zrzut bazy? Zazwyczaj to nie kwestia kodowania nowej i starej ale sposób zapisu tego zrzutu. Ja jak robię za pomocą phpmyadmin to daje przy eksporcie tryb zgodności MYSQL40. A potem przy wgrywaniu ten sam format.
-------------------- Słowa, słowa, słowa... - Hamlet || Funkcje, funkcje, funkcje... - Luke Star
-------------------------------------- Portal Literacki: ( |||------- ) 30% |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 437 Pomógł: 42 Dołączył: 16.04.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Zobacz to - mi działa wszystko
![]() |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 379 Pomógł: 45 Dołączył: 30.06.2007 Ostrzeżenie: (10%) ![]() ![]() |
Po połączeniu z bazą daj takie coś:
-------------------- Jeśli Ci pomogłem kliknij "Pomógł"
Jeśli Ty mi pomogłeś kliknę "Pomógł" |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 16 Pomógł: 0 Dołączył: 9.07.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
To znaczy gdzie konkretnie?
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 379 Pomógł: 45 Dołączył: 30.06.2007 Ostrzeżenie: (10%) ![]() ![]() |
Ale jesczze pytanie czy te krzaczki to się pojawiają na stronie czy już w bazie? -------------------- Jeśli Ci pomogłem kliknij "Pomógł"
|
|
![]()
|
|
W bazie są znaki zapytania, a na stronie krzaczki.
|
|
|
![]()
|
|
Wiesz co to zobacz bo był już podobny temat albo niestety od nowa musisz wprowadzić dane do bazy (ja tak keidyś zrobiłem- miałem mało danych to szybko poszło)
http://forum.php.pl/index.php?showtopic=92851&hl= -------------------- Jeśli Ci pomogłem kliknij "Pomógł"
|
|
![]()
|
|
Problem w tym, że to też nic nie daje. Jak zmieniam te znaki zapytania na normalne polskie znaki, to po zapisaniu zmian te ogonki z powrotem zamieniają się w znaki zapytania.
A konieczna jest zmiana ręczna, czy może są do tego jakieś programy? |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 15.08.2025 - 03:16 |