![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 9 Pomógł: 0 Dołączył: 9.02.2007 Skąd: Łódź Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam wszystkich
![]() Od kilku godzin walczę z problemem ładowania bibliotek obsługi MySQL w php. Zainstalowałem Apache, php, MySQL zgodnie z instrukcją instalacji pod Windowsa autorstwa Scannera. Do obsługi MySQL ściągnąłem biblioteki php_mysql.dll i php_mysqli.dll. Skopiowałem je do katalogu extensions dla php oraz do Windows/system32 Ścieżka do katalogu extensions php: Kod extension_dir = "C:\Webserv\Apache2\php4\extensions\" Ustawienie ładowania rozszerzeń: Kod ;MySQL extension extension=php_mysql.dll ; MySQLi extension extension=php_mysqli.dll Włączona opcja display_startup_errors stwierdza że biblioteki mysql nie ładują się. Co ciekawsze uruchomione jest gd2 i działa przy takich samych ustawieniach. Przeczytałem większość postów na tym forum i nie tylko dotyczących instalacji tych komponentów. Kombinowałem z ścieżką do katalogu extension. Pliki bibliotek skopiowałem do różnych katalogów Windows. I nic. Każdy restart Apache daje komunikat o błędzie ładowania bibliotek ![]() Może jakieś sugestie, pomysły ![]() |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 14.08.2025 - 11:44 |