![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 86 Pomógł: 0 Dołączył: 14.03.2011 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Czy ma ktoś konto na home.pl?
Szukałem wczoraj cały dzień w internecie i mam już dosyć marnowania czasu, wiec prosze o pomoc Z poziomu przeglądarki tworze nową tabele: Kod $zapytanie = "CREATE TABLE dane (id char(11) NOT NULL, imie char(3), lat char(3), wzrost char(3), waga char(3), PRIMARY KEY(id))"; mysql_query($zapytanie); dodaje pierwszy rekord który wygląda tak: Kod $imie=("robert"); $lat=("30"); $wzrost=("180"); $waga=("75"); $zapytanie = "INSERT INTO dane SET imie='$imie', lat='$lat', wzrost='$wzrost', waga='$waga'"; mysql_query($zapytanie); I wszystko jest ok, ale gdy chce dodac kolejny rekord, w którym zmieniam tylko nazwy zmiennych, to poprostu nie dodaje mi drugiego rekordu: Kod $imie=("sebastian); $lat=("35"); $wzrost=("183"); $waga=("69"); $zapytanie = "INSERT INTO dane SET imie='$imie', lat='$lat', wzrost='$wzrost', waga='$waga'"; mysql_query($zapytanie); Gdy próbowałem użyć funkcji INSERT INTO VALUES, to wogóle nawet nie dodaje pierwszego rekordu. Prosze o pomoc, bo nie wiem co jest grane. Co musze zrobić by dodawało mi kolejne rekordy? -------------------- OK-Word.com - Nauka podstawowych slowek z jezyka angielskiego, Zapraszam.
"Głupiec nie wierzy w nic z tego, co nie wynika z jego własnego doświadczenia" "Na początku stworzył Bóg niebo i ziemię" - inna sprawa, ze człowiek to potem popsuł, ale jeżeli tworzenie wyszło od Boga, to zaiste jestem jego synem:) |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 20.07.2025 - 08:25 |