![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 10 Pomógł: 0 Dołączył: 6.06.2012 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam,
Mam tabelę, w której jedna z kolumn to 'ip', w której, jak nietrudno się domyślić, przechowuję adresy IP (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) Chcę pobrać wszystkie unikalne (nie powtarzające się) adresy IP, które należą do klasy C. Tutaj, jako klasa C należy rozumieć adresy XXX.XXX.XXX.ZZZ. Napisałem zatem zapytanie:
Niestety, zapytanie zwraca unikalne adresy nie z klasy C, jednak wszystkie unikalne adresy. Mówiąc prosto, chcę aby zostały zwrócone wszystkie unikalne adresy zaczynające się na XXX.XXX.XXX czyli odrzucamy końcowy oktet adresu. Dodam, że jeżeli wpiszę
To także wyświetla wszystkie unikalne adresy. Natomiast, jeśli wpiszę:
To wyświetli wszystkie adresy zaczynające się na 178. Dla wyjaśnienia, zapytanie, które wpisuję rozumiem tak:
Pobierz wszystkie unikalne dane z kolumny ip, tabeli katalogi, gdzie ip zaczyna się od dowolnej cyfry występującej wiecej niż jeden raz, następnie występuje kropka, potem cyfra występująca więcej niż jeden raz, znowu kropka i znów cyfra występująca więcej niż jeden raz. Pozdrawiam i proszę o pomoc, Northulus. |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 17.09.2025 - 23:41 |