![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 91 Pomógł: 1 Dołączył: 22.03.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam. W jakimś tam panelu administracyjnym udało mi się zaobserwować pewna metodologie tworzenia ikon (zdjęć/obrazków) kodem i nie mam zielonego pojęcia jak coś takiego zrobić i czy potrzebne są do tego jakieś kosmiczne biblioteki czy whatever... postaram się oddać jak najlepiej potrafię to co udało mi się tam zaobserwować... a wiec kod ten zaczyna się mniej więcej tak
owe zdjęcia są przypisywane zwykłem css przez parametr bacground z tym ze w ural jest podany plik zawierając wyżej wymieniony kosmos ponadto w tym pliku do utworzonego tak obrazu jest postawiony header "Content-type: image/png" a zmienna wyświetlana przez echo i funkcje base64_decode Bardzo mnie zaintrygowała ta metodologia myślę nawet o tym by nie przechowywać już zdjęć na serwerze tylko te bliżej niezidentyfikowane ciągi... Z tym ze nie mam zielonego pojęcia jak z pojedynczego zdjęcia wyjść do takiego ciągu znaków.... PRZYKŁAD BLIŻEJ NIEZIDENTYFIKOWANEGO CIĄGU
Za pomoc i zainteresowanie z góry dziękuje i pozdrawiam -------------------- Czy sprzedal sie juz czy dopiero ma? Oto pytanie, ktore stawiam wam. A czemu gdy byl, to nic tylko spal? Ze mna co lubie go gadac nic nie chcial. A czemu to gra, a tamtego nie. Chyba nas wszystkich nic nie szanuje. Jaki byl kiedy pil? Jaki byl kiedy gral? Czy to ten czlowiek sam czy moze rozni dwaj?
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 20.07.2025 - 02:31 |