![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 371 Pomógł: 18 Dołączył: 23.11.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam. Mam pytanie. We wszystkich darmowych szablonach jest stopka i notka aby tego nei usuwać. I mam pytanie. Czy jeśli ściągnąłem taki szablon, zedytowałem go, tzn, dodałem np. wysuwane menu, zmieniłem kolory, zmieniłem obrazki, spolszczyłem (obcy szablon) to czy mogę usunąć tę stopkę i spokojnie napisać coś od siebie ? Czy to jest naruszenie praw?
|
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Administratorzy Postów: 1 552 Pomógł: 211 Dołączył: 7.07.2009 Skąd: NJ ![]() |
Tak jak napisałam - wszystko zależy od licencji na mocy której rozpowszechniane są pliki. Niektóre pozwalają nawet na dalszą odsprzedaż - wobec czego nie ma mowy o żadnej kradzieży. Nie ma również znaczenia czy działasz komercyjnie czy też nie. Naturalnie możemy założyć, że osoba udostępniająca tutorial czy pliki do pobrania, godzi się na ich wykorzystywanie. Pozostaje kwestia - w jakim zakresie (IMG:style_emoticons/default/wink.gif) .
O tym czy "wzmianka" musi pozostać decyduje autor - naturalnie dotyczy to raczej gotowych plików do pobrania. Myślę, że w przypadku tutoriali masz większe pole manewru (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) . |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 10.10.2025 - 23:49 |