![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 201 Pomógł: 3 Dołączył: 10.04.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam,który system waszym zdaniem jest lepszy i dlaczego ? Proszę podtrzymać swoje zdanie mocnymi argumentami.Mile widziane własne uwagi z tego jak sprawuje się wam system.Oraz jak to możliwe napiszcie z jakiego korzystacie.
Pozdrawiam |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 715 Pomógł: 47 Dołączył: 5.12.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
No i wyżej napisałem o XP HE-obsłuży max 1 procesor z 2 rdzeniami.
XP Proffesional trochę lepiej wypada-maxymalnie obsłuży jeden układ czterordzeniowy-lub dwa procesory fizyczne z układem dwurdzeniowym.Jeśli chodzi o pamięć to tak jak kolega wyżej napisał ,niby obsługuje 4gb ,ale 1gb kompletnie się marnuje. Ten post edytował Rid 14.07.2011, 11:47:35 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 4 655 Pomógł: 556 Dołączył: 17.03.2009 Skąd: Katowice Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Jeśli chodzi o pamięć to tak jak kolega wyżej napisał ,niby obsługuje 4gb ,ale 1gb kompletnie się marnuje. Nic się nie marnuje, czytałeś linka którego dałem? Jest to zarezerwowany obszar pamięci - koniec kropka. Poza tym procesor musi też adresować pamięć wirtualną - czyli znów pula adresów zmniejsza się. @edit @up Bezpieczeństwo w 7? Starają się, ciągle mam ważne aktualizacje dot. bezpieczeństwa, w SP3 XP było większość już dopracowane, poza tym system i tak nie zapewni nam takie bezpieczeństwa jak oprogramowanie do tego celu stworzone jak antywirusy czy firewalle. Tryb zgodności posiada również system XP. Wygląd systemu również można zmienić właściwie na dowolny. Jestem użytkownikiem 7, lubię ten system ale XP będę bronił. Twórcy oprogramowania dalej nie przykładają się do wersji 64 bitowych, przykładem może być oprogramowanie dla mojej grafiki czy karty dźwiękowej - wydajność na 7 znacznie spada w porównaniu do XP co jest zauważalne, fps w grach z 70 na 50-40, przyciszanie dźwięku przy basach. Ten post edytował Fifi209 14.07.2011, 11:54:04 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 11.10.2025 - 10:09 |