![]() |
![]() |
![]()
|
|
Admin Techniczny Grupa: Administratorzy Postów: 2 072 Pomógł: 93 Dołączył: 5.07.2005 Skąd: Olsztyn ![]() |
Witam,
Po nieobecnosci wracamy z nowym designem i kilkoma nowymi funkcjami m.in
Obsługiwane tagi:
Każdy tag można zapisać w postaci: Kod [Foo NazwaPliku.ex 1,2,3,7..12] - Nazwa pliku jest wyświetlana w nagłówku, jak plik zostanie ściągnięty automatycznie daje mu taką nazwę. - Liczby to linijki na które chcemy zwrócić uwagę: 1,2,3 pooświetla 1,2,3 a 7..12 to przedział od 7 do 12 Można pominąć dowolny parametr.
I ogolny upgrade IPB. W razie znalezionych bledow prosze zgłaszac je tu, a w miare mozliwosci beda rozwiązywane. Możliwe ze dopiero w niedziele-poniedziałek gdyż wyjeżdzam na weekend, ale erix czuwa więc moze znajdzie chwile na ewentualne poprawki. Za szczególna pomoc przy upgradzie dziękuje erix'owi, hwao i reszcie ekipy ktora motywowała nas do pracy |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Moderatorzy Postów: 15 467 Pomógł: 1451 Dołączył: 25.04.2005 Skąd: Szczebrzeszyn/Rzeszów ![]() |
Ok, trochę mnie nie było, teraz pora na parę słów ode mnie. Sprawdzacz bbcode, to moja sprawka - dostosowałem go do tych tagów, które są najczęściej używane na forum.
Cytat Forum jest zepsute postarajcie się w poście dać takie coś Wynika to z tego, co napisałem - nie uwzględniłem w testujących wyrażeniach tego języka - dodane do TODO. Cytat po edycji posta z kodem zamienia zamknięte tagi na otwarte i wypluwa alert "twój post zawiera listing, który powinien być objęty odpowiednim bbcode..." zresztą jak wygląda post po edycji zobaczcie sami: jw. Cytat Załosny jest ten system sprawdzania bbcode przy dodawaniu posta, edycji. Niech ktos spróbuje wpisać słowo "publi cznie" (bez spacji w środku). Powodzenia. Cytat Parser powinien sam naprawiać bbcode. Jak ktoś pisze dużego posta to nie będzie siedział i szukał błędu. Siadaj i pisz, jak takiś cwany, przywitamy Twój naprawiacz z otwartymi rękami. Cytat nadal buttony do bbcode nie działają , kiedyś działały, ostatnio przestały, po update nadal nie działają Cytat Czy będą buttony do innych tagów tak jak są php, sql, html i xml ? Dam znać ~kwiateuszowi, bo te zmiany może wprowadzić tylko administrator. Cytat Również miałem problem z dodaniem postu - wywaliło, że w treści jest listing, który powinien być ujęty w odpowiednie bbcode. Sęk w tym, że żadnego listingu nie było. Wyłączyłem JS i post się dodał ale chyba należałoby to poprawić. Możesz wysłać na PW linka do posta? Cytat Mi "Lucida Sans Unicode" w listingach również nie pasuje. Nie jest dobra. Sans-serif do listingów jest lepszy. Parser listingów, to działka ~hwao. Niestety, jest teraz nieosiągalny, więc będzie musiało być jak jest przez pewien czas. Cytat sluchaj - zaczynasz mnie draznic czytaj z uwaga ... napisalem już raz WIELKOŚĆ CZCIONKI NIE JEST KWESTIA GUSTU ~itsme, wyluzuj - grzebaliśmy ~kwiateusz, ~hwao i ja, pewnie jest do zrobienia, ale bez nerwów. ;] P.s. Znowu miałem przykre doświadczenia z zabezpieczeniem używania bbcode :/ pre g_match też nie można napisać. Pomysł jest kompletnie nie trafiony. 1. Sprawdzanie postów przez wyrażenia regularne, które nie do końca dobrze działają. (póki co) Dobrze działają, tylko zostały uwzględnione dla niewielu przypadków - musiałem sam przetestować różne przypadki, co było - niestety - niemożliwe w pojedynkę. Pewnie, że nie jesteśmy ślepi ale jest ZDECYDOWANIE W MNIEJ wygodnym miejscu. Po zmianach na np. NK też ludzie zrzędzili, ale potem się przyzwyczaili. Jednak zgoda - też dla mnie nie jest to wygodne miejsce, choć z tej opcji baardzo rzadko korzystam, ale to już zależało od inwencji osoby projektującej laya. Tutaj proszę o postowanie bugów - dyskusja tu: http://forum.php.pl/index.php?showtopic=127601 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 5.10.2025 - 11:37 |