![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 124 Pomógł: 16 Dołączył: 22.02.2007 Skąd: Warszawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam,
moja firma zakupiła oprogramowanie shoper.pl by ruszyć sprzedaż internetową, Lecz zanim ruszy wiadomo trzeba konfiguracje przebrnąć jak i troszkę zmienić szatę graficzną. Wiadomo przy modyfikacjach mogą nastąpić problemy wtedy na stronie wyświetlana jest informacja o błędzie i są 2 opcje do wyboru. jedna to wrócić do strony głównej druga to wysłać błąd do administratora. oczywiście kliknąłem wyślij by przeczytać co skrypt mi wygeneruje. Żadnych informacji nie dostałem tylko komunikat o wysłaniu maila gdzie na maila również nic nie dostałem. Ku mojemu zdziwieniu postanowiłem sprawdzić plik odpowiadający za wysyłanie maila. Faktycznie znalazłem wpis bug[AT]shoper.pl zmieniłem na swojego maila i wysłałem jeszcze raz komunikat błedu. Z szokowało mnie to co zobaczyłem w całej informacji jaka szła do administratora były zawarte nawet dane do mojej bazy danych z hasłem loginem oraz innymi informacjami. Jako firma która sie szanuje i dba o bezpieczeństwo swoich danych pozwala na takie coś. Jestem sflustrowany i zniesmaczony firmą shoper.pl gdyż nawet nigdzie niema informacji że takie dane są przesyłane donich. Dzielę się z wami tą informacją by kiedyś ktoś niebył w szoku że coś sie dzieje w jego bazach danych bo moim zdaniem jest niedopuszczalne by ufać firmie która przesyła do siebie takie ifnormacje. Pozdrawiam. PS. nazwa pliku w którym widnieje powyższy adres to _bootstrap.php wystarczy znaleść odpowiedni folder i tam w klasie spojzeć na adres mailowy. |
|
|
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 15 467 Pomógł: 1451 Dołączył: 25.04.2005 Skąd: Szczebrzeszyn/Rzeszów ![]() |
Kod nazwa cena netto cena brutto Sklep - wersja expert 736.88 899.00 ... -------------------- ![]() ZCE :: Pisząc PW załączaj LINK DO TEMATU i TYLKO w sprawach moderacji :: jakiś błąd - a TREŚĆ BŁĘDU? :: nie ponaglaj z odpowiedzią via PW! |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 20.07.2025 - 17:35 |