Witaj Gościu! ( Zaloguj | Rejestruj )

Forum PHP.pl

> Shoper.pl z bagiem?
Neeke
post 21.07.2009, 13:40:03
Post #1

Grupa: Zarejestrowani

Ostrzeżenie: (0%)
-----

Witam,
moja firma zakupiła oprogramowanie shoper.pl by ruszyć sprzedaż internetową, Lecz zanim ruszy wiadomo trzeba konfiguracje przebrnąć jak i troszkę zmienić szatę graficzną.
Wiadomo przy modyfikacjach mogą nastąpić problemy wtedy na stronie wyświetlana jest informacja o błędzie i są 2 opcje do wyboru. jedna to wrócić do strony głównej druga to wysłać błąd do administratora.
oczywiście kliknąłem wyślij by przeczytać co skrypt mi wygeneruje.
Żadnych informacji nie dostałem tylko komunikat o wysłaniu maila gdzie na maila również nic nie dostałem.
Ku mojemu zdziwieniu postanowiłem sprawdzić plik odpowiadający za wysyłanie maila. Faktycznie znalazłem wpis bug[AT]shoper.pl zmieniłem na swojego maila i wysłałem jeszcze raz komunikat błedu.

Z szokowało mnie to co zobaczyłem w całej informacji jaka szła do administratora były zawarte nawet dane do mojej bazy danych z hasłem loginem oraz innymi informacjami.

Jako firma która sie szanuje i dba o bezpieczeństwo swoich danych pozwala na takie coś.

Jestem sflustrowany i zniesmaczony firmą shoper.pl gdyż nawet nigdzie niema informacji że takie dane są przesyłane donich.

Dzielę się z wami tą informacją by kiedyś ktoś niebył w szoku że coś sie dzieje w jego bazach danych bo moim zdaniem jest niedopuszczalne by ufać firmie która przesyła do siebie takie ifnormacje.

Pozdrawiam.

PS. nazwa pliku w którym widnieje powyższy adres to _bootstrap.php wystarczy znaleść odpowiedni folder i tam w klasie spojzeć na adres mailowy.
Go to the top of the page
+Quote Post

Start new topic
Odpowiedzi
erix
post 21.07.2009, 17:50:35
Post #2

Grupa: Moderatorzy

Kod
nazwa    cena netto    cena brutto
Sklep - wersja expert    736.88     899.00

...

--------------------

ZCE :: Pisząc PW załączaj LINK DO TEMATU i TYLKO w sprawach moderacji :: jakiś błąd - a TREŚĆ BŁĘDU? :: nie ponaglaj z odpowiedzią via PW!
Go to the top of the page
+Quote Post

Posty w temacie

Reply to this topicStart new topic
1 Użytkowników czyta ten temat (1 Gości i 0 Anonimowych użytkowników)
0 Zarejestrowanych:

RSS Wersja Lo-Fi Aktualny czas: 20.07.2025 - 17:35