![]() |
![]() |
![]() ![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 13 Pomógł: 0 Dołączył: 12.01.2006 Skąd: Kraków Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam wszystkich
Mam problem z sesją. ze strony głównej utworzyłem sobie odnosniki otwierające małe okienka z opisami ( JavaScript'em ) Problem jest w tym ze jesli wpiszesz zmiany w okienku - tycza sie tylko tego okienka - to samo ze str. główną , zmiany $_SESSION['nazwazmiennej'] na str. głównej tyczą sie jej. wszedzie mam jako 1 - session_start(); czytałem tutaj kilka wskazówek - próbuję dodać SID - też nic wysprawdzałem na 30 sposobów i niemam pomysłu. echo print itp itd i najprawdopodobniej te okienka zakł. osobne sesje. Ktoś wie jak to "połaczyć w jedną całość" Dzięki za odpowiedz zyraf.pl aha - jak "wyświetlić" zmienna SID - albo nie umiem albo, jej nie tworzy Ten post edytował zyraf_pl 2.02.2006, 20:24:36 |
|
|
![]() |
![]() ![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 13 Pomógł: 0 Dołączył: 12.01.2006 Skąd: Kraków Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
No zrobiłem tak:
na stronie głównej jako pierwsze : Cytat session_start(); $sesja= session_id; echo $sesja ; i nic nie wyświetla! nawet po odświerzeniu :/ ... tosamo dałem na innych stronach i pokazuje mi "numer" sesji. i co najsmieszniejsze - opera łapie sesje i moge ją przekazać w URL, Cytat <?php @ $sesja = $_GET['sesja']; @ session_id($sesja); @ session_start(); ?> IE , FF 1.5 świruje -------------------------------------------------------------------------------------- to dostaje w odpowiedzi: zmienna wysyłana = 34b1097dae67ec241e54415394a99609 odebrana = 34b1097dae67ec241e54415394a99609 Cytat Warning: session_register(): The session id contains invalid characters, valid characters are only a-z, A-Z and 0-9 in sesja.php on line 6 Warning: session_register(): Cannot send session cookie - headers already sent by .... on line 6 skryptu z pow. linijki Warning: session_register(): Cannot send session cache limiter - headers already sent ... i ja głupieje bo session_id poprawnie wysyła i odbiera i spełnia 'wymagania' , cookie nie moze zapisać bo nagłówki juz wysłano a w 1 linijce mam rejestracje sesji o która sie ^%$#@^ Ten post edytował zyraf_pl 3.02.2006, 13:17:25 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 11.10.2025 - 20:17 |