![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 764 Pomógł: 3 Dołączył: 30.04.2003 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam serdecznie,
Mam do stworzeia projekt, ktory bedzie obslugiwal kilka wersji jezykowych (polski, angielski, wloski, niemiecki i chyba jeszcze ze 2). Jednym ze skladnikow bedzie system publikacji wiadomosci. Czesc z tych jezykow (np. niemiecki zawiera pewne specyficzne znaki dla danego jezyka. Czy musze w jakis sposob definiowac tabele, pola tak aby wszystkie znaki byly akceptowane i poprawnie wyswietlane na stronie internetowej? |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 064 Pomógł: 1 Dołączył: 22.01.2003 Skąd: Poznań Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Cytat(mhs @ 2004-07-28 09:24:48) czy z tego wynika, ze aby przechowywac jakiekolwiek dane txt w bazie danych nie musze czynic specjalnych zabiegow? mam jeszcze jedno pytanie: czy w wartwie aplikacji (dodawanie np. wiadomosci -> ogolnie rekordow do bazy danych) musze zwrocic na cos szczegolna uwage? Wg mnie powinno to być tak jak z językiem polskim - przy wprowadzaniu musisz mieć na stronie takie samo kodowanie jak przy wyświetlaniu. Ale jedyne problemy jakie mogą wystąpić to chyba problem z sortowaniem.... tak samo zresztą jak w jezyku polskim. |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 17.10.2025 - 06:37 |