![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 8 Pomógł: 0 Dołączył: 25.04.2015 Ostrzeżenie: (10%) ![]() ![]() |
hej,
co sadzicie o idei napisania komercyjnego frameworka PHP, skierowanego glownie do polskich uzytkownikow? framework bylby zaencodowany ioncubem ale cena za jego uzytkowanie bylaby przystepna ![]() jesli ktos bylby zainteresowany dolaczeniem sie do zapraszam do kontaktu na priv ![]() |
|
|
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 999 Pomógł: 30 Dołączył: 14.01.2007 Skąd: wiesz ? Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Parę lat temu zadałem sobie to pytanie. Odpowiedź jest prosta NIE. Przynajmniej ja doszedłem do takiego wniosku. Jeśli chcesz zarabiać na swojej wiedzy jako programista napisz książkę lub stwórz portal z poradami. Jeśli chcesz sprzedawać oprogramowanie to sprzedawaj produkt gotowy dla użytkownika końcowego CMS/CRM itd., a nie dla programistów. Chyba że chcesz konkurować pośrednio lub bezpośrednio z takimi potęgami jak Zend czy PhpStorm.
Osobiście zanim zaczniesz coś projektować i pisać poczekaj jeszcze kilka tygodni aż wydam betę swojego frameworka na licencji MIT. Będziesz mógł na jego bazie coś napisać, ale tworzenie samego frameworka po to żeby go sprzedać jest wydaje mi się samobójstwem. |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 29.06.2025 - 05:11 |