![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 136 Pomógł: 0 Dołączył: 5.10.2012 Ostrzeżenie: (10%) ![]() ![]() |
mam taki problem,
chciałbym wyświetlić taka zalezność 1wiersz to bedzie $stała 2wiersz wg wzoru: 2wiersz=kwota pierwszy wiersz minus $stała i tak dalej 3wiersz= kwota drugi wiersz minus $stala tu jest to na obrazku zobrazowane (IMG:http://www.fotoszok.pl/upload/b331cbf2.jpg) |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 136 Pomógł: 0 Dołączył: 5.10.2012 Ostrzeżenie: (10%) ![]() ![]() |
zmieniłem jednak to drugie zapytanie bo to lepiej wylicza o to co mi chodzi:
for($val=$kwota_kred_minus_kapital, $i=0; $i<$dane[158]; $val-=$kapital, $i++) { echo $nombre_format_francais = number_format($val, 2, ',', ' ') ; } ale jak wrzucam do tej poprzedniej to dalej mi to zle wyswietla bo robi mi sie druga petal , znowu niepotrzebnie
w jaki sposob mam dopisac tutaj ten drugi wariant ? w taki sposob: foreach ( $daterange as $k => $date ) ; ($val=$kwota_kred_minus_kapital, $i=0; $i<$dane[158]; $val-=$kapital, $i++) (IMG:style_emoticons/default/questionmark.gif) zapisałem to w taki sposób:) ale teraz to zapetliłem to już wogole (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) jednak wasza pomoc będzie niezbędna (IMG:style_emoticons/default/smile.gif)
Masz jedna petle, ktora leci po twoich wierszach. W tej petli chcesz wygenerowac kolumne 6. Tak, to wlasnie tej petli masz w stawic to co ci napisalem. Zmienna $wynik jest tym co chcesz miec w kolumnie 6. czy idę w dobrym kierunku ?
proszę o jakiś przykład, może pomoże (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) Ten post edytował shaolin33 9.09.2013, 09:19:16 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 10.10.2025 - 13:04 |