![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 76 Pomógł: 0 Dołączył: 13.10.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam, mam tylko małe pytanie, czy istnieje jakaś możliwość wpisywania komend CMD w php, tzn, żeby to nie było tylko polecenie i wynik, ale bardziej złożone funkcje. Typu, telnet->o->i sie łączy z czymś, chodzi mi o takie drzewko komend każda po jakieś..
dało by sie zrobić to jakoś na if'ach ? |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 11 Pomógł: 0 Dołączył: 11.03.2009 Skąd: Cieszyn Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam, nie chcę tworzyć nowego tematu więc zapytam tu.
chcę stworzyć backup bazy danych postgresowej. przygotowałem sobie skrypt. działa z linii komend, dodałem sobie go do pliku bat, odpala się i tworzy plik z backupem. problem pojawia się, gdy chcę do odpalić z poziomu php zawartość pliku .bat Kod start pg_dump -s -Uwww -f C:/xampp/htdocs/projekt/media/files/backup/schemat/schema.sql baza_115 próbowałem to odpalić: Kod exec('start pg_dump -s -Uwww -f C:/xampp/htdocs/projekt/media/files/backup/schemat/schema.sql baza_115'); exec('cmd start pg_dump -s -Uwww -f C:/xampp/htdocs/projekt/media/files/backup/schemat/schema.sql baza_115'); exec('cmd pg_dump -s -Uwww -f C:/xampp/htdocs/projekt/media/files/backup/schemat/schema.sql baza_115'); system('start pg_dump -s -Uwww -f C:/xampp/htdocs/projekt/media/files/backup/schemat/schema.sql baza_115'); system('cmd start pg_dump -s -Uwww -f C:/xampp/htdocs/projekt/media/files/backup/schemat/schema.sql baza_115'); system('cmd pg_dump -s -Uwww -f C:/xampp/htdocs/projekt/media/files/backup/schemat/schema.sql baza_115'); passthu(); z tym też kombinowałem bez skutecznie rezultat to 1 lub zmulenie strony. Dodam jeszcze, że strona działa na kohanie 2.3.4 jeśli ma to jakieś znaczenie. jakieś sugestie czemu się nie uruchamia? dodam, że po naciśnięciu bata plik z bazą tworzy się do 6 sekund |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 11.10.2025 - 18:51 |