Witaj Gościu! ( Zaloguj | Rejestruj )

Forum PHP.pl

> Zapamiętanie arybutów diva (display), Po przeładowaniu strony ustawia się z powrotem display:none
kostek_kostek
post 14.07.2007, 11:08:09
Post #1

Grupa: Zarejestrowani

Ostrzeżenie: (0%)
-----

Witam, mam taki problem. Otóż na stronie http://www.webupdesign.ovh.org/project2/index.php po prawej jest takie menu. Po otwarciu kategorii i kliknięciu na podkategorię, zostaje przeładowana strona, a co za tym idzie, divy chowają się z powrotem. Całe menu budowane jest w panelu admina, więc divów może być bardzo dużo. Jak zapamiętać atrybut "display" diva po przeładowaniu strony ?

PS. Wydawało mi się, że kiedyś widziałem już podobny temat na forum, ale po przeszukaniu nie znalazłem nic.
Go to the top of the page
+Quote Post

Start new topic
Odpowiedzi (1 - 3)
flv
post 14.07.2007, 13:05:27
Post #2

-----

Najprościej będzie zapisywać dla każdej kategorii odzielne ciasteczko z informacją czy jest schowana i przy wczytywaniu strony sprawdzać wartość tego ciastka - jeśli jest odpowiednio ustawione to ustawiać temu divo'wi display='none', jeśli ma ich być więcej to pamiętając o limicie dla jednej witryny należalo by to połączyć do jednego cookie, zadbać o jego odpowiednią strukture i przy wczytywaniu odpowiednio rozbijać ten string tworząc z niego tablice.

Ten post edytował flv 14.07.2007, 13:08:32
+Quote Post
gekon
post 14.07.2007, 19:45:10
Post #3

-----

Nie wszystko musi być robione po stronie przeglądarki. W PHP w zależności od tego jaka kategoria została wybrana możesz dać np. style="display: block;" dla tego diva (pozatym lepiej zrobić menu na listach ul).

--------------------
Pokaż kod = Pokaż CAŁY kod, najlepiej działający na jakimś serwerze.
Fanatycy | glazar.info | semantyka | HTML i XHTML FAQ
+Quote Post
kostek_kostek
post 15.07.2007, 18:46:00
Post #4

-----

Wielkie dzięki smile.gif . Zrobię to z tablicami. Nawet nie wiedziałem, że tak się da robić w cookies, ale znalazłem już mały artykuł na ten temat. Może się komuś przyda http://webmade.org/kursy-online/cookies-ci...ka-kurs-php.php
+Quote Post

Reply to this topicStart new topic
1 Użytkowników czyta ten temat (1 Gości i 0 Anonimowych użytkowników)
0 Zarejestrowanych:

RSS Wersja Lo-Fi Aktualny czas: 19.07.2025 - 20:53