![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 701 Pomógł: 0 Dołączył: 26.06.2002 Skąd: Londyn Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
bardzo interesujacy artykol...
Cytat Zapowiada się kolejna rewolucja, która sprawi, że php 5 stanie się jeszcze bardziej atrakcyjny dla potencjalnego odbiorcy - otóż na forum developerskim pojawiła się całkiem niedawno propozycja, by za pomocą wyjątków dało się przechwytywać... także błędy i ostrzeżenia php (czyli popularne Parse Errors, Warnings i Notices). Aby zachować kompatybilność ze starymi skryptami, zaproponowano, by w przypadku nieprzechwycenia wyjątku z błędem php, ten był przechwytywany przez standardową procedurę ich obsługi. Cała sprawa jest póki co w trakcie omawiania i obecnie nadal nie wiadomo, czy będzie ostatecznie zaimplementowana. Zamieszczenie o niej wzmianki w php Weekly Summary dobrze jej jednak wróży.
Skoro już jesteśmy przy php Weekly Summary, wypadałoby przytoczyć także inne nowości: - Rozpoczęto przesiadkę na bibliotekę libxml2, która została określona jako najszybszy z open-source'owych parserów XML. Nie wiadomo jednak póki co, czy będzie ona dostarczana razem z php 5, czy też trzeba będzie zaopatrzyć się w nią oddzielnie - Pojawiło się rozszerzenie do php pozwalające na obsługę Kerberosa. - Załatano kilka wycieków pamięci, m.in w module do Apache 2 |
|
|
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 786 Pomógł: 0 Dołączył: 18.03.2002 Skąd: Wroclaw/Warszawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Cytat bardzo interesujacy artykol...
jesli podajesz informacje podawaj dokladnie skad pochodzi. rewelacje jakie zaprezentowales dotycza spraw z poczatku maja. nie za czesto tak swoja droga pojawia sie w twoich wypowiedziach websity.. kryptoreklama? ;p przy okazji: Cytat “If 40%+ of your total script size are comments you may see something like a 2-4% performance boost if you remove those comments for files >40kb.”
pozdrawiam -------------------- .. make web your home ..
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 701 Pomógł: 0 Dołączył: 26.06.2002 Skąd: Londyn Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Cytat Cytat bardzo interesujacy artykol...
jesli podajesz informacje podawaj dokladnie skad pochodzi. rewelacje jakie zaprezentowales dotycza spraw z poczatku maja. nie za czesto tak swoja droga pojawia sie w twoich wypowiedziach websity.. kryptoreklama? ;p [...] hmm.. wiesz jezeli za kryptoreklame uwazasz to, podaje naprawde interesujace wiadomosci to gratulacje dla ciebie ![]() ps. ta strona (nie napisze nazwy bo kryptoreklama..) jast jak najbardziej warta polecenia i kazdy forumowicz powinien ja znac.. i znow ja tylko uswiadamiam.. pozdrawiam |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 786 Pomógł: 0 Dołączył: 18.03.2002 Skąd: Wroclaw/Warszawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Cytat ps. ta strona (nie napisze nazwy bo kryptoreklama..) jast jak najbardziej warta polecenia i kazdy forumowicz powinien ja znac.. i znow ja tylko uswiadamiam.. hihi ok :)
po prostu ostatnio jakos za duzo linkow wlasnie tam prowadzacych. a wg mojego widzimisie az tak specjalnei duzo tam nie ma. pozdrawiam -------------------- .. make web your home ..
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarząd Postów: 2 277 Pomógł: 6 Dołączył: 27.12.2002 Skąd: Wołów/Wrocław ![]() |
Z drugiej strony - jak na poziom polskiego netu - to jest tam naprawdę dużo
![]() Sam kilka razy podawałem linki do tamtego serwisu - gdzie choć treści są na różnym poziomie, ale są - i to po polsku, co jednak dla wielu jest dosyć ważne. A nie jestem w 'redakcji' ![]() -------------------- "Niezależnie od tego, jakie masz osiągnięcia, ktoś Ci pomaga..."
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 20.07.2025 - 10:27 |