![]() |
![]() |
![]() ![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 Pomógł: 0 Dołączył: 9.01.2005 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam
mam taki wpis na stronce <? if (id == 1) { include ("i.php"); } else {echo 'brak takiej id'; } ?> i jesli w adresie wpisze http://adres.strony/index.php?id=1 to wyswietli brak takiej id. w czym moze byc problem?? Odrazu dodam ze serwer stoi na slacku 10.0 apache 1.3.33 php 5.0.3 zdrowko Maciek |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Administrator PHPedia.pl Grupa: Developerzy Postów: 1 102 Pomógł: 2 Dołączył: 14.09.2003 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
to nie c
![]() zrob $_GET['id'] -------------------- |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 Pomógł: 0 Dołączył: 9.01.2005 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Nadal to samo ale nie wiem czy dobrze wstawilem.
Czy to ma tak wygladac??: <? $_GET['id']; if (id == 1) { include ("i.php"); } else {echo 'brak takiej id'; } ?> Jesli jest zle to moge poproscic o napisanie tego w calosci tak jak powinno wygladac?? zdrowko Maciek ![]() Inaczej bede zamykal tematy hwao |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 150 Pomógł: 1 Dołączył: 23.01.2004 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
w Twoim przypadku porównywałeś string id do 1 niestety php na takie cuda pozawla :/ powinieneś porównać zmienną $id, ale w Twoim przypadku została ona przekazana przez adres stąd konieczność uzycia $_GET['id'] -------------------- Słyszałem, że macie tutaj jakieś takie php... fajne to, dobre to jest?
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 20.07.2025 - 06:05 |