![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 33 Pomógł: 0 Dołączył: 30.06.2012 Ostrzeżenie: (10%) ![]() ![]() |
Mam pytanie czy da się pobrać jakimś kodem myślałem o JS, pobrać z drugiej karty przeglądarki, interesującą nas zawartość?
|
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 623 Pomógł: 79 Dołączył: 16.01.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
No chyba żartujesz, miałbyś móc przeczytać moje inne otwarte karty?
No chyba, że sam je otworzyłeś za pomocą window.open Ten post edytował konrados 8.07.2012, 15:09:46 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 33 Pomógł: 0 Dołączył: 30.06.2012 Ostrzeżenie: (10%) ![]() ![]() |
Mi chodzi o coś takiego, że użytkownik komputera musi być zalogowany na swoje konto, wklepuje stronkę z id wiadomości raport. Przykładowo mam taką stronę. http://racegame.pl/messages.php?id=492969 Widzi ją tylko właściciel, chodzi mi o to by ją pobrać do zmiennej żeby potem przekonwerterować tą zmienna do BB-Code. Bo tak ktoś skopiuje wiadomość i można tam sobie dane wpisać itp.
Tą stronę może byle jak pobrać ja ją obrobię, tylko jak ją pobrać... Ten post edytował TheDuliMen 8.07.2012, 15:15:56 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 623 Pomógł: 79 Dołączył: 16.01.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Nie za bardzo wiem o co Ci chodzi, ale do pobierania zawartości strony służy get_file_contents
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 707 Pomógł: 290 Dołączył: 16.12.2008 Skąd: Śląsk Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Jeżeli nawet JS bym coś takiego szło zrobić to i tak mógłbym sobie te dane manipulować dowolnie w przeglądarce.
Tylko PHP ale musiałbyś znać hasło, zalogować się, pobrać wiadomość. -------------------- |
|
|
![]()
|
|
Jeżeli nawet JS bym coś takiego szło zrobić to i tak mógłbym sobie te dane manipulować dowolnie w przeglądarce. Tylko PHP ale musiałbyś znać hasło, zalogować się, pobrać wiadomość. No to .... Bo nikt nie poda hasła bo wyłudzają... Ech, a ma ktoś pomysł jak to inaczej zrobić czy coś? Żeby poprać oryginalny raport? |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 4 298 Pomógł: 447 Dołączył: 16.11.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Cytat Mi chodzi o coś takiego, że użytkownik komputera musi być zalogowany na swoje konto, wklepuje stronkę z id wiadomości raport. Przykładowo mam taką stronę. http://racegame.pl/messages.php?id=492969 Widzi ją tylko właściciel, chodzi mi o to by ją pobrać do zmiennej żeby potem przekonwerterować tą zmienna do BB-Code. Bo tak ktoś skopiuje wiadomość i można tam sobie dane wpisać itp. Tą stronę może byle jak pobrać ja ją obrobię, tylko jak ją pobrać... A jeszcze raz, ale poprawnie po polsku? Jak nie chcesz żeby nikt poza Tobą nie widział wiadomości po ID, zainteresuj się systemem sesji, logowania itd. -------------------- Nie udzielam pomocy poprzez PW i nie mam GG.
Niektóre języki programowania, na przykład C# są znane z niezwykłej przenośności (kompatybilność ze wszystkimi wersjami Visty jest wiele warta). |
|
|
![]()
|
|
A jeszcze raz, ale poprawnie po polsku? Jak nie chcesz żeby nikt poza Tobą nie widział wiadomości po ID, zainteresuj się systemem sesji, logowania itd. Ale co z tego jak nikt nie wpisz Login i Hasło żeby pobrać daną wiadomość bo będzie że wyłudzam. Bo jest tak mam konwerter raportów do BB-Code, chce żeby z orginalnej wiadomości przykładowo: http://racegame.pl/messages.php?id=493203 pobrało dane strony... Żebym potem mógł obrobić dane, sek w tym że te dane widzi właściciel konta tylko gdy jest zalogowany... Ten post edytował TheDuliMen 8.07.2012, 15:27:49 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 4 298 Pomógł: 447 Dołączył: 16.11.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Cytat Ale co z tego jak nikt nie wpisz Login i Hasło żeby pobrać daną wiadomość bo będzie że wyłudzam. Czyli że co Ty chcesz zrobić? Pobierać nie swoje wiadomości? Cytat Żebym potem mógł obrobić dane, sek w tym że te dane widzi właściciel konta tylko gdy jest zalogowany... I tak powinno być. Bo tylko właściciel powinien je widzieć. -------------------- Nie udzielam pomocy poprzez PW i nie mam GG.
Niektóre języki programowania, na przykład C# są znane z niezwykłej przenośności (kompatybilność ze wszystkimi wersjami Visty jest wiele warta). |
|
|
![]()
|
|
Czyli że co Ty chcesz zrobić? Pobierać nie swoje wiadomości? I tak powinno być. Bo tylko właściciel powinien je widzieć. Ja tam nie chce się włamywać, a przykładowo jeśli wejdzie gościu z komputera i wpisze do formularza http adres, po czym przejdzie do iframe i zobaczy swoją wiadomość to wtedy pod iframe da się zrobić kod JavaScritp który pobierze dane załadowanej stronie w iframe? |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 707 Pomógł: 290 Dołączył: 16.12.2008 Skąd: Śląsk Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Hmm... A może wejdzie i wstawię tam adres banku... Może da się pobrać jego dane bankowe albo ... może JSem wyślę sobie przelewik..
Pomyśl trochę... -------------------- |
|
|
![]()
|
|
No akurat iframe chyba da się czytać: http://roneiv.wordpress.com/2008/01/18/get...ie-and-firefox/
Ten post edytował konrados 8.07.2012, 15:50:41 |
|
|
![]()
|
|
No akurat iframe chyba da się czytać: http://roneiv.wordpress.com/2008/01/18/get...ie-and-firefox/ Nie działa... Przychodzi treść gracza wylogowanego. Chyba pozostaje opcja Print Screen Ctrl + V itd.... |
|
|
![]()
|
|
Takie rzeczy głównie dotyczą ramek z zakresie tej samej domeny.
Są pewnie jakieś rozwiązania cross-site ale wymagają działań po obu stronach. -------------------- |
|
|
![]()
|
|
Cytat Takie rzeczy głównie dotyczą ramek z zakresie tej samej domeny. Aha, dzięki. Też tak mi się to średnio podobało. |
|
|
![]()
|
|
TheDuliMen - nie kombinuj.
-------------------- Nie udzielam pomocy poprzez PW i nie mam GG.
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 20.07.2025 - 06:17 |