![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 4 Pomógł: 0 Dołączył: 14.04.2012 Ostrzeżenie: (20%) ![]() ![]() |
Witam
mam problem: Posiadam kilka maszyn fizycznych w sieci, jak zrobić sterowanie nimi za pomocą jednej klawiatury i myszki. Problem jest też taki że będzie 5 monitorów i większa liczba maszyn fizycznych, więc zdalny dostęp owszem, ale musi być na te 5 maszynek też sterowanie. Pytanie jak to zrobić? Przełączniki? A może konfiguracja systemowa? Jak to podłączyć? Od razu mówie: Systemy które będą to Linuxy, Windowsy, MacOS, itd. Mieszanina wersji itd. Ma ktoś jakiś pomysł? Jak ktoś ma jakiegoś pomysła proszę o pomoc. Pozdrawiam i przepraszam jak strzeliłem jakiś błąd, Bul niestety jest rozpaczliwy. |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 4 298 Pomógł: 447 Dołączył: 16.11.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Dostęp zdalny, ale jednocześnie ma być na tych maszynach widoczne to co w danej chwili robisz? Czy mają być np. 2 kursory? W windows widoczność jest "niemożliwa", licencja na to nie pozwala, jeśli chyba nie jest to serwer, problem z 2 kursorami natomiast może być w linux/mac. Jeśli nie ma to jednak znaczenia, połączenie zdalne wystarczy.
-------------------- Nie udzielam pomocy poprzez PW i nie mam GG.
Niektóre języki programowania, na przykład C# są znane z niezwykłej przenośności (kompatybilność ze wszystkimi wersjami Visty jest wiele warta). |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 125 Pomógł: 7 Dołączył: 27.01.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
standardowy kvm, te rackowe maja typowo do 8 urzadzen (monitor vga + myszka + klawideska) koszt ~300zl za uzywke na allegro (polecam Dell'a)
ewentualnie mozesz uzyc programu synergy i sterowac wszystkim naraz ![]() -------------------- |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 19.07.2025 - 14:45 |