![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 41 Pomógł: 1 Dołączył: 13.01.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Pytanie do zendowców ;]
mam 2 kontrolery: index i newsroom. Powiedzmy, że strona główna to 3 kolumnowy layout obsługiwany przez kontroler index. W jaki sposób mogę wstawić na niej np: box ostatnie aktualności ? Szukam odpowiedniach include_component z symfony. Pozdrawiam |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 247 Pomógł: 9 Dołączył: 20.09.2010 Skąd: Kraków Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
może poszukaj jakiś informacji o helperach z widoku. Masz tam np wstawianie różnych inputów. Oczywiście sam możesz definiować helpery.
Pozdrawiam. |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 41 Pomógł: 1 Dołączył: 13.01.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Oki dzięki, o zend_view_helper wiedziałem ale sądziłem, że w Zendzie jest już coś więcej. Helper widoku nie posiada oddzielnej warstwy widoku i logiki jak to jest np w tym symfony czy asp.net mvc.
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 96 Pomógł: 6 Dołączył: 22.08.2007 Skąd: Wrocław Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Może Action Helper + View Helper Cię zadowoli? (IMG:style_emoticons/default/tongue.gif)
|
|
|
![]()
|
|
@snapshot - opcja do przyjęcia ale.... nie chce robić zasobów jak: boks z ostatnimi aktualnościami tworząc w kontrolerze akcje lastNews do której będzie można dostać się za pomocą linku np: newsroom/lastNews. W symfony (1.4) include_component uniemożliwia to, w asp.net mvc podobnie jak w sf 2.0 rozwiązali to przed anotacje w kontrolerze w zendzie (1.x lub 2.x ) czegoś takiego nie mogłem znaleźć.
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 23.08.2025 - 06:49 |