![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 227 Pomógł: 0 Dołączył: 13.06.2003 Skąd: rykowice Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam
chodzi mi o automatyczne usuwanie dzieci gdy usunę rodzica, stworzyłem sobie coś takiego:
no ale nie działa, prawdę mówiąc nie wiem jak to ugryźć (raczkuję). Jeśli ktoś ma jakiś fajny tutorial pod ręką to też nie pogardzę |
|
|
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 6 476 Pomógł: 1306 Dołączył: 6.08.2006 Skąd: Kraków Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
A dlaczego nie założysz po prostu klucza obcego (galleryCat.idCat -> galleryCat.id) z opcją ON DELETE CASCADE? http://dev.mysql.com/doc/refman/5.1/en/inn...onstraints.html
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 227 Pomógł: 0 Dołączył: 13.06.2003 Skąd: rykowice Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
bo to wymaga innoDB które jest wolniejsze. Nie tworze ważnych aplikacji w których priorytetem jest integralność danych.
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 6 476 Pomógł: 1306 Dołączył: 6.08.2006 Skąd: Kraków Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Cytat bo to wymaga innoDB które jest wolniejsze. 1. Tak, przy zwykłych zapytaniach SELECT jest nieco wolniejsze, ale przy bardziej rozbudowanych już niekoniecznie.2. InnoDB to nie tylko integralność danych. 3. Z wyzwalaczami miałem raczej mało do czynienia, ale raczej powinno to być coś w stylu:
|
|
|
![]()
|
|
wiem, innoDB w niektórych operacjach jest szybsze zwłaszcza przy wielu wątkach, ale jak pisałem to nie mój przypadek.
tego brakowało, dzięki ![]() |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 22.08.2025 - 09:15 |