![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 7 Pomógł: 0 Dołączył: 10.11.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam, dopiero zaczynam zabawę z programowaniem obiektowym, mam problem z wyglądem strony, w projekcie strony w html'u wszystko wygląda tak jak trzeba lecz kiedy wyświetlam efekt kodu:
Funkcja pasek_gora wyświetla pasek u góry, ale powinna być wpasowana do samej góry a nie wiem dlaczego wyświetla się pusta przestrzeń 15px. I w tym momencie pytanie, załatwić to w css ustawić na margin-top: -15px czy to jest jakiś mój błąd związany z powyższym kodem? |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 4 340 Pomógł: 542 Dołączył: 15.01.2006 Skąd: Olsztyn/Warszawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Funkcja pasek_gora wyświetla pasek u góry, ale powinna być wpasowana do samej góry a nie wiem dlaczego wyświetla się pusta przestrzeń 15px. I w tym momencie pytanie, załatwić to w css ustawić na margin-top: -15px czy to jest jakiś mój błąd związany z powyższym kodem? No to się nadaje do działu humor jak przeczytałem pytanie to się uśmiałem. Problem załatwi margin:0; |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 7 Pomógł: 0 Dołączył: 10.11.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Niestety ale nie, w takim przypadku to bym na pewno umieścił ten post w dziale humor (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) Właśnie z tego względu nie wiem o co chodzi bo margin mam ustawione na 0.
Jak mam margin-top na -15 wyświetla się pięknie, ale wolałbym znać ewentualna przyczynę, o ile ktoś mi pomoże (IMG:style_emoticons/default/tongue.gif) Ten post edytował marcin8006 8.10.2010, 14:28:32 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Moderatorzy Postów: 15 467 Pomógł: 1451 Dołączył: 25.04.2005 Skąd: Szczebrzeszyn/Rzeszów ![]() |
Cytat Witam, dopiero zaczynam zabawę z programowaniem obiektowym, mam problem z wyglądem strony, w projekcie strony w html'u wszystko wygląda tak jak trzeba lecz kiedy wyświetlam efekt kodu: System pseudoszablonów nazywasz programowaniem obiektowym...? Źle zaczynasz, znajdź sobie przykłady MVC, na tym się ucz. Bo Twój kod, to zwykłe opakowanie strukturalnego kodu w klasę, ale nic więcej. |
|
|
![]()
|
|
Chwilowo to tak wygląda, ale dopiero zacząłem robić sam wygląd w funkcjach i napotkałem ten błąd. To jest dopiero pierwsza klasa, każda strona będzie oparta na odrębnych klasach z zachowanym dziedziczeniem itd. aby stworzyć ostatecznie funkcjonalną stronę łatwą do edycji. Tylko pierwszy raz to próbuję zrobić na obiektach i już napotkałem taki jakże dziwny błąd.
Ale jak nikt mi nie wyjaśni co jest nie tak, to proszę zamknąć temat bo problem się "rozwiązał" przez margin-top: -15px; Dzięki wielkie... |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 22.08.2025 - 13:18 |