![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 518 Pomógł: 18 Dołączył: 21.07.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witajcie.
Prosze o mala porade. inkludujac rozne moduly na mojej stronie chcialbym importowac specyficzne arkusze dla kazdego modulu. np modul kontakt.php importowalby style_contact.css, info style_info.css itd. narazie mam to zrobione tak, ze kazdy modul zaczyna sie od:
niestety takie rozwiazanie powoduje ze walidator sypie bledem informujacym ze <link> moze byc tylko w <head>. czy ktos ma jakis pomysl jak dodawac style z plikow zewnetrznych bez uzycia <link> (IMG:style_emoticons/default/questionmark.gif) ? za info z gory dziekuje i pozdrawiam G |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 142 Pomógł: 49 Dołączył: 29.07.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
A nie możesz ich dodawać do <head>?
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 518 Pomógł: 18 Dołączył: 21.07.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
w hedzie mam style ogolne dla calej strony, a dla inkludowanych pozniej modolow chcialem dodawac style wraz z modulem
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 142 Pomógł: 49 Dołączył: 29.07.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
No rozumiem, a nie możesz "opóźnić" wyświetlania heada? Tj. robisz include, tam ustawiasz jakąś zmienną, np. $additional_style, przechwytujesz wyjście do zmiennej (np. $template), a potem, pod koniec robisz:
print_header(); echo $template; print_footer(); Chodzi o to, żeby najpierw wygenerować stronę modułu, a dopiero potem cały HTML. Ew, jak Ci się nie chce, to możesz po prostu zrobić switcha w nagłówku: switch ($modul) { case 'kontakt': $styl = 'kontakt.css'; break; case 'costam': $styl = 'costam.css'; break; } |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 71 Pomógł: 12 Dołączył: 9.01.2008 Skąd: Olkusz Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
w hedzie mam style ogolne dla calej strony, a dla inkludowanych pozniej modolow chcialem dodawac style wraz z modulem A można wiedzieć po co ? (IMG:style_emoticons/default/worriedsmiley.gif) nie lepiej wrzucić wszytko w jednego CSS-a albo poprzez CSS importować style ? |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 17.09.2025 - 23:41 |