![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 82 Pomógł: 0 Dołączył: 9.01.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Mam formularz ktory przesyla wartosci.. Chcialbym zrobic cos takiego ze jesli formularz przesle pusta zmiena uwagi to uwagi sa pobierane z pola uwagi w badaniach.. a jesli nie sa puste to wykonuje sie petla ktora dodaje znaczniki <br /> Jednak php wywala mi Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/elrad/edit_file.php on line 56 Jesli skasuje wszystko i zostawie
To smiga.. ale w wypadku edycji rekordu i nie wybrania wartosci na liscie select obecna wartosc sie czysci.. chcialbym tego uniknac.. |
|
|
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 180 Pomógł: 37 Dołączył: 1.05.2008 Skąd: Białystok Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Zakładam, że w $_POST['uwagi'] jest zapisany string z pola textarea. Jeśli tak to nie możesz podać stringu w foreach, używa się go jedynie dla tablic.
Po drugie masz błąd w pierwszym if'ie, warunek jest zawsze spełniony:
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 82 Pomógł: 0 Dołączył: 9.01.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
uwagi pobiera z select z mozliwoscia wielokrotnego wyboru..
jesli zastosuje sie do twojej uwagi to w przypadku nie zaznaczenia niczego nie zwraca bledu ale nie pobiera tez spowrotem wartosci, ktora posiadal w bazie.. Ten post edytował buliyo 2.09.2008, 23:08:37 |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 180 Pomógł: 37 Dołączył: 1.05.2008 Skąd: Białystok Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Sprawdź czy poprawnie masz skonstruowane zapytanie do bazy danych, sprawdź też jaki wynik otrzymujesz po zastosowaniu mysql_fetch_array (np. za pomocą var_dump).
|
|
|
![]()
|
|
zebym wiedzial jeszcze jak
![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 012 Pomógł: 109 Dołączył: 26.09.2003 Skąd: nexis.pl Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Na moje oko powinno to wyglądać tak:
-------------------- |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 19.07.2025 - 11:26 |