![]() |
![]() ![]() |
![]() |
-aber- |
![]()
|
Goście ![]() |
Witam,
Mam pewien pewien problem z uploadem plików via ftp w php. Mianowicie, mam skrypt skrypt.php oraz folder temp. Jak sprawić, żeby skrypt.php uploadował wszystkie pliki i foldery z katalogu temp poprzez ftp? Z góry dziękuję za pomoc |
|
|
![]()
|
|
![]() Developer Grupa: Moderatorzy Postów: 3 045 Pomógł: 290 Dołączył: 20.01.2007 ![]() |
Pokaż co już napisałeś.
|
|
|
-aber- |
![]()
|
Goście ![]() |
Napisalem standardowe polączenie za pomocą ftp_ . Nie wiem tylko, czy muszę listować wszystkie podkatalogi i uploadować każdy plik z osobna za pomocą ftp_put, czy mogę wrzucić zawartość katalogu "hurtowo".
|
|
|
![]()
|
|
![]() Developer Grupa: Moderatorzy Postów: 3 045 Pomógł: 290 Dołączył: 20.01.2007 ![]() |
Każdy plik musisz wysłać osobno oraz osobno stworzyć każdy katalog. Napisz sobie funkcję która będzie przechodzić po katalogach. Gdy napotkasz katalog będziesz musiał użyć ftp_mkdir" title="Zobacz w manualu PHP" target="_manual, a gdy plik ftp_fput" title="Zobacz w manualu PHP" target="_manual.
|
|
|
-aber- |
![]()
|
Goście ![]() |
Dziękuję.
|
|
|
-aber- |
![]()
|
Goście ![]() |
Mam taki oko todzik, jeszcze bez obsługi folderów, ale - nie wiedzieć czemu zwraca mi taki oto bląd:
Kod Warning: ftp_put() expects parameter 1 to be resource, null given in /var/www/ftp/ftp.php on line 24
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 6 476 Pomógł: 1306 Dołączył: 6.08.2006 Skąd: Kraków Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 7 494 Pomógł: 302 Dołączył: 31.03.2004 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Więcej o tym masz w dokumentacji: Zasięg zmiennych
|
|
|
-aber- |
![]()
|
Goście ![]() |
Dzięki, w takim razie jeszcze jedno pytanie; Pliki z głównego katalogu ładnie się wysyłają, problem jest natomiast z tworzeniem katalogu i uploadem plików do tegoż katalogu. Framgent zmodyfikowanego kodu:
i błędy: Kod Warning: ftp_put(temp/img04.gif) [function.ftp-put]: failed to open stream: No such file or directory in /var/www/ftp/ftp.php on line 26 Kod Warning: ftp_mkdir() [function.ftp-mkdir]: temp/images: No such file or directory in /var/www/ftp/ftp.php on line 21 Struktuja moich katalogów wygląda tak: |-ftp: |--ftp.php |--temp: |----abc.def // z uploadem tych plików nie ma problemu |----images: |------img04.gif ... Z góry dzięki za jakis pomysł. |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 148 Pomógł: 230 Dołączył: 26.03.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Każdy plik musisz wysłać osobno oraz osobno stworzyć każdy katalog. Napisz sobie funkcję która będzie przechodzić po katalogach. Gdy napotkasz katalog będziesz musiał użyć [manual\]ftp_mkdir\[/manual\], a gdy plik [manual\]ftp_fput\[/manual\]. chyba ftp_chdir() ... -------------------- ET LINGUA EIUS LOQUETUR IUDICIUM
|
|
|
![]()
|
|
chyba ftp_chdir() ... Chodzi mi o to że funkcją ftp_mkdir" title="Zobacz w manualu PHP" target="_manual będzie tworzył katalog, a co do ftp_chdir" title="Zobacz w manualu PHP" target="_manual masz racje. |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 20.08.2025 - 05:12 |