![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 54 Pomógł: 0 Dołączył: 19.05.2007 Skąd: Lębork Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
No mam juz dosc tych problemow. Normalnie jakas klatwa. Moze mi ktos powiedziec co zle jest w tym pliku??:
Kod <? session_start(); if(isset($_POST['hash']));{ if($_POST['hash'] == haker);{ $_SESSION['admin'] = 'ok'; } } if(isset($_SESSION['admin']));{ if($_SESSION['admin'] == ok);{ echo "Logowanie zakonczylo sie sukcesem"} } } ?> Wyswietla mi: Parse error: syntax error, unexpected '}', expecting ',' or ';' in jakistam adres Zastosowalem tam sesje(nie wiem czy dobrze) Tylko ze wzgledu na to, ze myslalem ze tak bedzie latwiej zrobic skrypt wylogowania sie. W zwiazku z tym mam nastepujace pytania: -->Co zlego jest w tym kodzie?? -->Jak zrobic skrypt wylogowania sie z zastosowaniem sesji -->oraz, czy da rade zrobic wylogowywanie sie bez uzycia sesji oraz JAK?? Czekam na odpowiedzi.Pozdro dla wszystkich. Ten post edytował Eron 21.05.2007, 17:45:08 -------------------- Jestem początkujący. Nie uważam się za mistrza. Pamiętaj! Wyrażam tylko swoją opinię |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 10 Pomógł: 0 Dołączył: 21.05.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
A próbowałeś zamienić ? :
if($_SESSION['admin'] == ok);{ na if($_SESSION['admin'] == "ok");{ -------------------- Nowoczesne projektowanie wnętrz, meble kuchenne - projekty i wykonanie.
Moda: makijaż ślubny,stylistka |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 87 Pomógł: 0 Dołączył: 11.05.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Pamiętaj aby zamiast: if(isset($_POST['hash'])); { ma być: if(isset($_POST['hash'])) { nie może być ); { Ten post edytował Mazur_pl 21.05.2007, 17:51:07 |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 675 Pomógł: 15 Dołączył: 7.11.2004 Skąd: Katowice Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Powinno wygladać tak - tam gdzie jest wykrzyknik, masz błąd
[edit] Łańcuchy znaków w apostrofach... Ten post edytował JaRoPHP 21.05.2007, 19:57:21 -------------------- Kto pyta, nie błądzi...
Kto zbłądził, ten pyta... |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 78 Pomógł: 0 Dołączył: 22.04.2007 Skąd: Wrocław Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
haker i ok nie powinno być czasem w ' ' ?
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 54 Pomógł: 0 Dołączył: 19.05.2007 Skąd: Lębork Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Extra dziala!!!
![]() Ale mam jeszcze dwa pytania ktore wymienilem w pierwszym poscie oraz moje drugie "ALE" brzmi: Na stronie co prawda wyswietla mi sie "Logowanie zostalo zakonczone sukcesem" ale powyzej tego tekstu mam jeszcze cos takiego Warning: session_start() [function.session-start]: Cannot send session cookie - headers already sent by (output started at /virtual/c/w/cwelgra.ugu.pl/pliki txt/loguj2.php:1) in /virtual/c/w/cwelgra.ugu.pl/pliki txt/loguj2.php on line 2 Warning: session_start() [function.session-start]: Cannot send session cache limiter - headers already sent (output started at /virtual/c/w/cwelgra.ugu.pl/pliki txt/loguj2.php:1) in /virtual/c/w/cwelgra.ugu.pl/pliki txt/loguj2.php on line 2 Jak sie tego pozbyc?? Czekam na odpowiedzi. Ten post edytował Eron 21.05.2007, 18:41:46 -------------------- Jestem początkujący. Nie uważam się za mistrza. Pamiętaj! Wyrażam tylko swoją opinię |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 78 Pomógł: 0 Dołączył: 22.04.2007 Skąd: Wrocław Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Upewnij się, że przed <?php nie masz spacji w pierwszej linii.
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 340 Pomógł: 2 Dołączył: 25.12.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Oto moje rady i pomysły:
I moja rada: Naucz się najpierw podstaw typu if czy isset a wtedy kombinuj ![]() Ten post edytował colinQ 21.05.2007, 19:30:35 -------------------- -> Kanał YouTube: http://www.youtube.com/user/screencup
-> Screencup - podcast/screencast, recenzja Makowych aplikacji -> www.screencup.pl - witryna internetowa podcastu |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 19.07.2025 - 15:47 |