![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 382 Pomógł: 22 Dołączył: 21.05.2007 Skąd: Elbląg Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
mam taki to problem... nie wiem jakiego, po prawidłowym zainstalowaniu AdoDB Lite, zgodnie z tą instrukcją: http://adodblite.sourceforge.net/howtoinstall.php
(jakiego) mam używać kodu aby połączyć się z bazą... Chce dać to w config.php i includa w headzie mam... Czy to prawidłowe będzie??
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 10 Pomógł: 0 Dołączył: 21.05.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
na stronie, którą podałeś jest przykład więc nie wiem w czym problem ?
require_once '/home/www/yourdirectory/adodb_lite/adodb.inc.php'; // tu dołączasz bibliotekę $db = ADONewConnection('databasetype'); // tu podajesz typ bazy np. mysql $db->createdatabase = true ; $result = $db->Connect("$dbhost", "$dbuname", "$dbpass", "$dbname"); // te wartości bierzesz z config'u Inny przykład (z Adodb): plik konfiguracyjny : define("DB_TYPE","mysqlt"); define("DB_HOST","localhost"); define("DB_NAME","nazwa bazy"); define("DB_USER","user"); define("DB_PASS","password"); $db = NewADOConnection(DB_TYPE); if(!$db->Connect(DB_HOST,DB_USER,DB_PASS,DB_NAME)) die("Error"); else echo "Connected"; -------------------- Nowoczesne projektowanie wnętrz, meble kuchenne - projekty i wykonanie.
Moda: makijaż ślubny,stylistka |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 19.07.2025 - 21:11 |