![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 190 Pomógł: 0 Dołączył: 12.02.2004 Skąd: Poznań Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Robię mały skrypt, który przetwarzał będzie bardzo poufne dane. Nie chcę, aby ktoś np. zalogował się w kawiarence internetowej i zapominając zamknąć przeglądarki przed wyjściem, udostępnił dane osobom trzecim.
Pomyślałem, że najlepszą opcją będzie wykorzystać przedawnienie sesji, co widziałem w kilku serwisach, ale jakoś mi to nie wychodzi. Próbowałem tak:
Myślałem więc, że jeśli odświeżę stronę po czasie dłuższym niż 3 minuty to okaże się, że sesja została przedawniona, ale tak się nie stało. Czy do przedawniania sesji muszę samemu napisać jakieś proste warunki (np. dodatkowa zmienna sesyjna z czasem ostatniej akcji i w przypadku, gdy następna akcja występuje później niż czas wygasania to sesja zostaje przerwana), czy też może są jakieś automaty/półautomaty do tego? |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 123 Pomógł: 0 Dołączył: 12.01.2005 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
byl artykul gdzies o session handlerkach na mysql
w tabeli sesji jest wpisywany czas rejestracji sesji + limit a kazde odswierzenie przegladary odnawia wpis w bazie http://php.pl/phppl/artykuly/aplikacje_int...handler_czesc_i Ten post edytował vala 8.06.2005, 12:40:03 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 190 Pomógł: 0 Dołączył: 12.02.2004 Skąd: Poznań Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Czyli mówiąc prościej - muszę to zrobić ręcznie. Dzięki.
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 18.09.2025 - 17:25 |