![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 124 Pomógł: 0 Dołączył: 25.02.2013 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam,
Czy funkcja GET ktora pobiera z adresu konkretna tresc dziala tylko dla liczb? Mam zrobiona strone ktora na tej zasadzie wyswietla mi wlasnie rozne podstrony korzystajac z strona_id=NUMER i teraz chcialem utworzyc podobna ale zeby wyswietlalo dla nazw. Zrobilem wszystko na tej samej zasadzie w pasku mam teraz strona_nazwa=NAZWA i pobiera mi z mysql tresc dla wybranej nazwy a nie id strony z tym ze dziala mi to tylko gdy w nazwie dam jakas liczbe np wyswietli poprawie jak zrobie podstrone o nazwe 1 i wtedy w pasku bedzie strona_nazwa=1 ale jesli nazwe dam np warszawa to juz nie pokaze mi tej tresci dla strona_nazwa=warszawa. Czy to ja cos zle robie czy po prostu ta funkcja dziala tylko dla liczb? |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 4 291 Pomógł: 829 Dołączył: 14.02.2009 Skąd: łódź Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Coś źle robisz, bo to działa zarówno dla liczb całkowitych jak i łancuchów znaków.
Poczytaj o SQL Injection, bo Twój kod jest podatny. Poza tym zły dział Ten post edytował Turson 27.11.2013, 12:50:31 |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 36 557 Pomógł: 6315 Dołączył: 27.12.2004 ![]() |
Na 99,99% masz blad zapytania wynikajacy z tego, ze wartosci tekstowej w zapytaniu nie wstawiles w apostrof.
Jak wyswietlac bledy zapytan masz napisane tu: Temat: Jak poprawnie zada pytanie ps: przenosze na przedszkole -------------------- "Myśl, myśl, myśl..." - Kubuś Puchatek || "Manual, manual, manual..." - Kubuś Programista "Szukaj, szukaj, szukaj..." - Kubuś Odkrywca || "Debuguj, debuguj, debuguj..." - Kubuś Developer |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 124 Pomógł: 0 Dołączył: 25.02.2013 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Nie wiem czemu nie dziala, kod jest bardzo prosty:
I nizej wstawiam zwykle zapytanie do bazy mysql ktore wyswietla tresc dla warunku WHERE strona_nazwa='".$_GET['strona_nazwa']."' I jesli w bazie nazwa strony to liczba np 1 to po wpisaniu adresu strona.php?strona_nazwa=1 wszystko wyswietla sie poprawnie. A jesli w bazie nazwa strony bedzie zawierac litere np 1abc to po wpisaniu adresu strona.php?strona_nazwa=1abc juz sie tresc nie pojawi, zaden blad sie nie wyswietla jest po prostu pusta strona. |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 4 291 Pomógł: 829 Dołączył: 14.02.2009 Skąd: łódź Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Przecież 1abc nie jest liczbą
|
|
|
![]()
|
|
No nie jest ale napisales ze
Cytat to działa zarówno dla liczb całkowitych jak i łancuchów znaków.
|
|
|
![]()
|
|
"Sprawdzasz" (function.isnum doesn't exist) czy 1abc jest liczbą numeryczną to jak ma spełnić warunek.
Zainteresuj się PDO |
|
|
![]()
|
|
Faktycznie usunelem to i teraz dziala
![]() Sorry tak to jest jak uczy sie na gotowcach potem nie wiesz co dany element tak naprawde oznacza ![]() Przepraszam za zajecie czasu. |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 19.07.2025 - 22:11 |