![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 249 Pomógł: 8 Dołączył: 10.08.2011 Skąd: Bełchatów Ostrzeżenie: (10%) ![]() ![]() |
Witam.
Macie może jakieś rozwiązania, aby zabezpieczyć nieswoją stronę hasłem? np. nie chcę, aby mi wchodzili na google.com i chcę zabezpieczyć wyszukiwarkę hasłem, jest jakiś dodatek do chrome? Bo szukałem, ale tylko blokują, albo nie ma żadnego sensownego rozwiązania ![]() ![]() Dzięki, może jakieś macie rozwiązanie. |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 4 298 Pomógł: 447 Dołączył: 16.11.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
A napisz to jeszcze raz, ale poprawnie po polsku.
Jak nie chcesz, aby storna była widziana przez google, zainteresuj się plikiem robots.txt w nim wpisujesz odpowiednie dyrektywy. http://www.ubucentrum.net/2009/02/blokowan...nych-stron.html Ten post edytował !*! 16.07.2012, 11:16:02 -------------------- Nie udzielam pomocy poprzez PW i nie mam GG.
Niektóre języki programowania, na przykład C# są znane z niezwykłej przenośności (kompatybilność ze wszystkimi wersjami Visty jest wiele warta). |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 249 Pomógł: 8 Dołączył: 10.08.2011 Skąd: Bełchatów Ostrzeżenie: (10%) ![]() ![]() |
Przepraszam :|
To od początku. Mam nie swoją stronę. Chcę, aby ta strona była widoczna z mojej przeglądarki tylko dla mnie (nie dla moich współlokatorów) i chcę jakiś dodatek do przeglądarki, albo jakiś sposób na to, aby po wejściu na stronę pojawiało się jakieś hasło. Po wpisaniu tego hasła ma mi pokazać stronę prawdziwą. - Po wyjściu ze strony usuwa sesję i po ponownym wejściu ma pokazać pole do wpisania hasła. Takie zabezpieczenie przed niepożądanymi gośćmi korzystającymi z mojego komputera. ![]() |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 178 Pomógł: 49 Dołączył: 16.04.2012 Skąd: Bytom Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
http://pl.wikipedia.org/wiki/Hosts
W pliku hosts wpisujesz np: 127.0.0.1 www.google.pl i otrzymujesz (chyba) pożądany przez Ciebie efekt. Ten post edytował Tuminure 16.07.2012, 11:31:46 |
|
|
![]()
|
|
Ale chcę, aby ładnie po wpisaniu hasła w przeglądarce pokazywało mi zawartość, a nie blokowało ją stale.
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 182 Pomógł: 115 Dołączył: 4.03.2009 Skąd: Myszków Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Przekieruj na localhosta i napisz prosty skrypt do podania hasła.
|
|
|
![]()
|
|
jak przekierować inną stronę na localhosta?
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 178 Pomógł: 49 Dołączył: 16.04.2012 Skąd: Bytom Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Dokładnie tak, jak napisałem w swoim poprzednim komentarzu
![]() (127.0.0.1 to localhost) |
|
|
![]()
|
|
a da sie przekierowac do jakiegos pliku html? na dysku
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 168 Pomógł: 26 Dołączył: 15.09.2011 Skąd: Wrocław Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Da się, tylko musisz podać pełną ścieżkę do pliku na dysku:
Kod file://localhost/C:/Documents%20and%20Settings/{user}/Pulpit/{katalog}/index.html Ale nie jestem pewny, czy jak tak zrobisz to w pasku adresu nie pojawi się ta ścieżka ![]() -------------------- www.piotrex41.pl - piotrex41 portfolio
d(-.-)b - Music is my life || PHP is my passion |
|
|
![]()
|
|
Być może brakuje mi trochę wiedzy ale o ile dobrze wiem, to plik hosts kojarzy nazwy domen z adresami IP (a co za tym idzie, nie można przypisać adresu www.google.pl, do ścieżki typu "C:/folder/strona.html").
Można za to zainstalować apache (lub np. xampp, który go zawiera), który będzie wyświetlał treści pod adresem 127.0.0.1. Nie trzeba zresztą przekierowywać na localhosta - zawsze można przekierować na zewnętrzny serwer, na którym będą umieszczone odpowiednie strony. Ten post edytował Tuminure 16.07.2012, 12:57:06 |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 449 Pomógł: 16 Dołączył: 25.05.2004 Skąd: Gorzów Wlkp. Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Cytat Takie zabezpieczenie przed niepożądanymi gośćmi korzystającymi z mojego komputera. Dlaczego po prostu nie ustawisz sobie hasła na PC?-------------------- \o/
|
|
|
![]()
|
|
Ponieważ taką mam zachciankę ;p komputer muszę udostępniać to logicznie hasło bym musiał udostępnić, może hasło na przeglądarkę wystarczy, chrome chyba oferuję taką opcję.
Dobra, dzięki do zamknięcia. |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 19.07.2025 - 17:14 |