![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 213 Pomógł: 0 Dołączył: 7.07.2011 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam!
Mam taki problem w jQuery, skrypt musi mi przeładowywać danego DIV'a co sekundę, ale bez ładowania dodatkowego pliku. Obecnie robię to tak: Kod var odswiez = setInterval(function() { $('#wiadomosci').load('chat.php'); }, 1000); Jak widać ładuję plik 'chat.php', a potrzebuję aby nie ładował się właśnie żaden dodatkowy plik, tylko mam diva a w nim zawartość, i zostaje ona odświeżona co jakiś czas. Lub jakieś inne wyjście, byle nie pobierać dodatkowego pliku a było wszystko w jednym.. I czy wgl. się tak da? Pozdrawiam! |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 467 Pomógł: 39 Dołączył: 7.11.2010 Skąd: Raz tu, raz tam Ostrzeżenie: (30%) ![]() ![]() |
np. samo zapytanie pobierajace tresc czata w osobnym pliku ale tak sie tego nie robi raczej, tak mi sie wydaje
-------------------- |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 213 Pomógł: 0 Dołączył: 7.07.2011 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
np. samo zapytanie pobierajace tresc czata w osobnym pliku ale tak sie tego nie robi raczej, tak mi sie wydaje @UP: Nie rozumiem co piszesz. Plik chat.php wygląda tak:
To są zaledwie 4 linijki tekstu, a mój CMS jest tak zbudowany że nie mogę mieć tego w osobnym pliku. Po prostu muszę to mieć w 1 pliku, ale nie wiem jak :/ Ten post edytował Weles 5.07.2012, 21:13:18 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 467 Pomógł: 39 Dołączył: 7.11.2010 Skąd: Raz tu, raz tam Ostrzeżenie: (30%) ![]() ![]() |
No to skoro to tylko 4 linijki to jaki Ty widzisz problem w tym zeby tych 4 linijek nie odswiezac? nie mam pojecia o co Ci chodzi.
Myslalem ze chat.php to niewiadomo jak duzy plik i dlatego nie chcesz odswiezac calosci Ten post edytował ciekawskiii 5.07.2012, 21:46:56 -------------------- |
|
|
![]()
|
|
Kurde, mi chodzi o to, żeby w 1 PLIKU był skrypt odświeżający danego DIV'a i DIV który ma być odświeżany.
A tak to założmy mam plik: index.php <- W nim ten skrypt od odświeżania chat.php <- W nim te 4 linijki do załadowania i odświeżania A chcę aby: index.php <- W nim ten skrypt do odświeżania + W nim te 4 linijki do załadowania i odświeżania Może tak jaśniej wyjaśnię xP |
|
|
![]()
|
|
No teraz juz kumam ale takim sposobem jak Ty chcesz to sie chyba nie, zapewne jakos sie da ale z jquery sam niewiele wiem wiec nie pomoge
-------------------- |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 133 Pomógł: 8 Dołączył: 23.09.2011 Skąd: Stromiec Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
w index.php sobie wystartuj sesje, połącz się z bazą itp, a potem zrób warunek:
Chodzi o to, żebyś wykonał to przed jakimkolwiek kodem html, logiem czy coś, żebyś dostał tylko zawartość czatu. Po wykonaniu skryptu zabijasz go, a to dalej nie leci. Jeśli więc otworzysz stronę bez ?chat=1 wszystko się załaduje tak jak normalnie Ten post edytował CTRL 5.07.2012, 22:15:58 -------------------- |
|
|
![]()
|
|
@UP:
Tak właśnie zrobiłem, jakieś 20min temu, dzięki wszystkim za pomoc ![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 778 Pomógł: 84 Dołączył: 29.07.2010 Skąd: Gliwice / Pławniowice Mistrz niezmordowanej klawiatury. Ostrzeżenie: (20%) ![]() ![]() |
Zero filtrowania danych...
-------------------- LS Easter egg < |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 19.07.2025 - 14:16 |