![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 999 Pomógł: 30 Dołączył: 14.01.2007 Skąd: wiesz ? Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Zgłupiałem kompletnie... po raz pierwszy otrzymałem zadanie zrobienia graficznego mejlingu i po prostu czuje się jak ostatnia pierdoła... Pominę milczeniem to że nawet zatęskniłem za pisaniem odrębnych stylów pod IE...
Jak ja mam nałożyć tekst na cholerny obrazek skoro większość email-readerów ( czy jak tego draństwa nie nazwać ) nie obsługuje atrybutów position ani ujemnych wartości dla marginesów... :| |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 450 Pomógł: 135 Dołączył: 18.11.2010 Skąd: Wschowa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
hmm... PHP GD ? (IMG:style_emoticons/default/biggrin.gif)
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Moderatorzy Postów: 6 072 Pomógł: 861 Dołączył: 10.12.2003 Skąd: Dąbrowa Górnicza ![]() |
Albo po prostu tło tekstu?
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 999 Pomógł: 30 Dołączył: 14.01.2007 Skąd: wiesz ? Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
~phpion: W sensie background-image:url('') ? Też nie działa. To jest pierwsza metodą jaką wypróbowałem.
~tolomei: Haha. (IMG:style_emoticons/default/biggrin.gif) W sumie też metoda. Właściwie to całkiem ciekawy pomysł, ale przy dużym mejlingu to bym chyba serwer zajeździł. W końcu się przestałem opietruszać z tym tematem i po prostu wywaliłem kawał gradientu i w to miejsce wstawiłem div z jednolitym kolorem tła. Strasznie to poryte... żebym w mejlu nie mógł wykorzystać tylu przydatnych funkcji i na dodatek jeszcze wprowadzać style liniowo bo poprzez <link> lub <style> to nie zawsze i nie wszędzie działa. Porażka. |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 450 Pomógł: 135 Dołączył: 18.11.2010 Skąd: Wschowa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 18.09.2025 - 17:24 |