![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 36 Pomógł: 0 Dołączył: 1.05.2007 Skąd: Gryfino Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam ponownie.
Po kilku dniach napisałem i nawet całkiem dobrze system logowania. Z góry dziękuję za wskazówki. Podam kod i proszę o wszczelkie poprawki. Zacznę od logowanie.html Kod <html> <head> <title>Logowanie</title> </head> <body> <form method="post" action="sprawdz.php"> Login: <input type="text" name="login" /> Hasło: <input type="password" name="password" /> <input type="submit" value="zaloguj sie" /> </form> </body> </html> rejestracja.html Kod <html> <head> <title>Rejestracja</title> </head> <body> <form method="post" action="rejestracja.php"> Login: <input type="text" name="user" /> Hasło: <input type="password" name="pass" /> <input type="submit" value="Zarejstruj się" /> </form> </body> </html> plik.php
rejestracja.php
sprawdz.php
wyloguj.php
dane.php - tu znajdują sie dane do połączenia z bazą danych
* Zależy mi na poprawieniu w rejestracja.php tego fragmentu `user` = '" . $_POST['user'] . "' nie wiem jak to zrobić bo nie potrzebna jest chyba spora część kodu. * Drugim błędem jaki zauważyłem to w czasie rejestracji jak wpiszemy urzytkownika który już istnieje pokarze nam sie strona ze ten user juz jest. Po odświerzeniu tej strony w bazie dzieją sie dziwne żeczy, jak tego uniknąć?? * I po trzecie i jak narazie ostatnie to proszę o pomoc w plikach sprawdz.php i logowanie.html chciał bym jakoś ujednolicić nazwy zmiennych ale nie zabardzo wiem jak. Z góry bardzo dziękuję i mam nadzięję ze komuś też przyda się ten kod. |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 28 Pomógł: 0 Dołączył: 3.07.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Co do pierwszego punktu to chodzi o to, żeby przefiltrować to, co pochodzi od obcych (bo to ktoś obcy wypełniał formularz).
Co do drugiego punktu, to "dziwne rzeczy" nie wiele mi mówi. W kodzie masz tylko że jeśli użytkownik jednak zostanie znaleziony w bazie danych, to wyświetli się komunkat, że użytkownik o takim loginie już istnieje. Co do trzeciego punktu to zdaje się, że wszystko w porządku. Chodzi o to, żeby name="xxx" w formularzu był taki sam jak $_POST['xxx'] Pozdrawiam |
|
|
![]() ![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 399 Pomógł: 7 Dołączył: 11.06.2007 Skąd: Poznan Ostrzeżenie: (20%) ![]() ![]() |
Ten system który podałeś działa?
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 5 Pomógł: 0 Dołączył: 7.08.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Ja bym potrzebował podobny skrypt logowań i rejestracji ale taki który nie wymagał by bazy mysqll a innej tego typu a hasła i login były przechowywane w zwykłym prostym pliku i nie kodowne
![]() ![]() |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 15.08.2025 - 02:56 |