![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 64 Pomógł: 0 Dołączył: 3.09.2004 Ostrzeżenie: (10%) ![]() ![]() |
Hej! Ten skrypt odlicza czas:
"Jesteś tu już ...." (ileś tam sekund) a ja chciałbym zrobić tak, żeby odliczał: "Pozostało 40 sekund do..." Proszę o pomoc! Kod <body onLoad="window.setTimeout('getSecs()',1)">
<script> startday = new Date(); clockStart = startday.getTime(); function initStopwatch() { var myTime = new Date(); var timeNow = myTime.getTime(); var timeDiff = timeNow - clockStart; this.diffSecs = timeDiff/1000; return(this.diffSecs); } function getSecs() { var mySecs = initStopwatch(); var mySecs1 = ""+mySecs; mySecs1= mySecs1.substring(0,mySecs1.indexOf(".")); document.tijd.hiero.value=mySecs1 window.setTimeout('getSecs()',1000); } </script> </P> <P><form name="tijd"><P> <center>Jesteś tutaj już przez: <br> <input size=4 name=hiero> <br>sekund. </form> </center> |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 92 Pomógł: 0 Dołączył: 5.02.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
ja bym jeszcze zapytal, jak zrobic aby pojawil sie link kiedy licznik dojdzie do zera, albo w momencie gdy licznik pokaze zero zeby sie zamienil w link
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 63 Pomógł: 0 Dołączył: 18.12.2005 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Hey,
Tutaj masz kod: To wklejasz sobie w head Kod <script> function odliczanie(ile) { czas= ile -1; var txt = document.getElementById('text'); txt.firstChild.data = "Pozostały czas to "+czas+" sekund"; if(czas != 0) { var odmierz = window.setTimeout("odliczanie(czas);" ,1000); }else { document.getElementById('link').style.visibility = "visible"; } } </script> A tu masz reszte ![]() Kod <body onLoad="odliczanie(5);"> <p id='text'> </p> <div id=link> <a href='przenies_mnie_gdzies.html' >przenies mnie</a> </div> <script> document.getElementById('link').style.visibility = "hidden"; </script> Pozdrawiam, Alk -------------------- I amar prestar aen
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 24.06.2025 - 16:26 |