Witaj Gościu! ( Zaloguj | Rejestruj )

Forum PHP.pl

5 Stron V  « < 2 3 4 5 >  
Reply to this topicStart new topic
> [wolontariat] Poszukuję profesjonalnych programistów!
TheSnake

Grupa: Zarejestrowani

Ostrzeżenie: (0%)
-----

To jest prowokacja, na świecie nie ma takich głupich ludzi, prawda?
Go to the top of the page
+Quote Post
lobopol

-----

Ja szczerze wierze, że jest to prowokacja, ale jeżeli nie to też się zbytnio nie zdziwię znam głupszych ludzi (IMG:style_emoticons/default/smile.gif)
+Quote Post
dr_bonzo

Grupa: Przyjaciele php.pl

-----

Cytat(xtxmarcin80 @ 26.02.2011, 20:51:00 ) *
Praktycznie każdy może przeczytać książkę i programować. To że ktoś chce przepłacać i na przykład płaci programiści 2000 (za co mógłby zatrudnić 3 innych programistów, równie dobrych) - to jego sprawa. Pewnie powiesz, że tańsi programiści nie umią tyle co drożsi. Zawsze można ich wysłać na jakieś szkolenie (są nawet darmowe), kupić książki i kazać przeczytać po pracy, etc.

Nawet jak tańszy programista nie ogarnia to możesz powiedzieć żeby został po pracy, bo nie zrobił tego co miał zrobić - więc nie ma ryzyka, że na przykład tańszy programista będzie pracował wolniej.

Muahahahah, joemonster jest powaznym serwisem przy twoich postach.

Zatrudniac == umowa o prace, tam jest cos takiego jak pensja minimalna, jakies 1300zl. A ty chcesz placic po 666zl. Pozatym jaki programista bedzie poswiecal godziny nauki programowania po to zeby zarabiac tyle co magazynier na cwierc etatu, miec wiecej stresu i odpowiedzialnosci?

Wystarczy przeczytac ksiazke? Ile taka kosztuje? < 100zl? Kup i sie naucz, zaoszczedzisz 10% zyskow - nikogo nie bedziesz musial zatrudniac. To daje np 100 000 zl przy milionie zysku. To jest inwestycja na poziomie 100 000% zwrotu!!! Okazja. Jak szybko czytasz to zmeczysz taka ksiazke w 2 wieczory.

> nie ma ryzyka, że na przykład tańszy programista będzie pracował wolniej.

LOL, miales juz fizyke w podstawowce?

Skoro taki "programista" zostal po pracy to znaczy ze sie nie wyrobil bo... pracowal wolniej. Ale zaraz, zostanie po godzinach, popracuje 20h i zrobi co mial przydzieolne na dany dzien. Ale placisz mu za 8h pracy... hmmm... i wyszlo na to ze pracuje z normalna predkoscia - bo za 8h pracy mu zaplaciles, i zrobil wszystko co mial przydzielone na ten dzien. Ale zaraz, kto zaplaci za 12h nadgodzin?
+Quote Post
pyro

-----

A Wy głupki jeszcze piszecie. Przestańcie marnować czas. Cały ten temat prawdopodobnie jest żartem autora (któremu przydałby się porządny kurs ortografii polskiej), a wy dyskutujecie o niczym. Jeśli nawet ta oferta jest prawdziwa, to niech się zgłaszają jelenie, którzy będą pracować za nic. Popracują tygodniami, gówno dostaną i będą płakać, a ja osobiście będę miał to w dupie, bo to na ich własne życzenie. I bardzo dobrze - niemyślący muszą się uczyć na własnych błędach zamiast zapobiegać im myśleniem.

// EDIT

Narazie zniżacie się do poziomu xtmarcina czy jak mu tam było i sami robicie z siebie głupków.

Ten post edytował pyro 26.02.2011, 22:18:59
+Quote Post
dr_bonzo

Grupa: Przyjaciele php.pl

-----

@pyro: lol, chyba ty

ja tam mam niezla rozrywke
+Quote Post
pyro

-----

No to jak to jest dla Ciebie rozrywka to chyba naprawdę nie masz co robić. Chodź zabiorę Cię na quady x.X
+Quote Post
Piogola

-----

To już lepiej siedzieć na zasiłku dla bezrobotnych (IMG:style_emoticons/default/baaasmiley.gif)
+Quote Post
Pawel_W

-----

sądząc po ilości użytkowników aktualnie czytających ten temat, stał się on numerem jeden (IMG:style_emoticons/default/biggrin.gif)
+Quote Post
bim2

-----

Coś ty (IMG:style_emoticons/default/biggrin.gif) Jest zabawa (IMG:style_emoticons/default/wink.gif) Aż sam się zastanaiwam czy się nie zgłosić, bo coraz bardziej jestem przekonany ze to świetny projekt! Popytam znajomych, może ktoś dołączy.

Od siebie jestem w stanei nawet dać porządny serwer z Pentium 4 1,86ghz ((IMG:style_emoticons/default/exclamation.gif) !!) oraz 128mb ramu (mogę dołożyć kość 512 ale tutaj muszę mięc umowę o niewykrzystywanie tego w własnych celach). Do tego mogę cały backfronted zakodować i bazę danych w javascripcie napiszę. (IMG:style_emoticons/default/smile.gif)

Pojutrze podpisuje umowę i wysyłam do pana Prezesa (poprawnie? czy może dyrektora?).
+Quote Post
rzymek01

-----

Cytat(bim2 @ 26.02.2011, 22:31:48 ) *
i bazę danych w javascripcie napiszę.

zabiłes mnie tym (IMG:style_emoticons/default/haha.gif)
+Quote Post
emajl22

Ostrzeżenie: (10%)
X----

5k wyświetleń (IMG:style_emoticons/default/biggrin.gif)
+Quote Post
mrok

-----

Jak nic trzeba linka na wykop wrzucić (IMG:style_emoticons/default/wink.gif)

@Pyro nie psuj zabawy, sobota wieczór odpal piwo i przeczytaj temat jeszcze raz (IMG:style_emoticons/default/wink.gif)
@Bim2 jesteś pewnien ze na Pentium 4 nie ma reklam? Podobno intel do radiatora jakieś dodawał?

Cytat
Ja będę sprawdzał jakość wykonania i zarządzał realizacją projektu. Każdy powinien się trzymać zadań a to będzie moja praca w projekcie.

To może kilka słów o metodologi projektu, jakiś scrumik czy programowanie hiper wypas ekstremalne na serwerze.

Cytat
W tej chwili odpisało 10 osób. Ale możemy się założyć, że gdybym poczekał jeszcze tydzień to bym miał więcej mejli.

A wiesz ze do mnie tez czasem spam przychodzi?

Cytat
Praktycznie każdy może przeczytać książkę i programować. To że ktoś chce przepłacać i na przykład płaci programiści 2000 (za co mógłby zatrudnić 3 innych programistów, równie dobrych) - to jego sprawa. Pewnie powiesz, że tańsi programiści nie umią tyle co drożsi. Zawsze można ich wysłać na jakieś szkolenie (są nawet darmowe), kupić książki i kazać przeczytać po pracy, etc.

Pewnie - słyszałem nawet o lekarzach i politykach co to jedną książkę przeczytali i na drugi dzień zaczęli pracę. A i jeszcze jedno "tańsi programiści nie umią tyle co drożsi" (choć są wyjątki), a darmowe kursy są zwykle tyle warte co Twój projekt.

Cytat
Nawet jak tańszy programista nie ogarnia to możesz powiedzieć żeby został po pracy, bo nie zrobił tego co miał zrobić

Zamknę w piwnicy i powiem że wypuszczę dopiero jak skończy - (Austriacy testowali tę metodę i podobno działa). Wtedy nawet za darmo książkę przeczyta (IMG:style_emoticons/default/wink.gif)
+Quote Post
wookieb

Grupa: Moderatorzy

Panowie... Szkoda czasu na ten temat.
W końcu czas to ryż (IMG:style_emoticons/default/biggrin.gif)
+Quote Post
lobopol

-----

Nie zamykajcie tematu, nawet jeżeli to jest żart to i tak genialne się go czyta, humor mi się po nim ostro poprawił (IMG:style_emoticons/default/smile.gif)

Ps. Ktoś już go wczoraj dodał na wykop
+Quote Post
lukaskolista

-----

Cytat
Praktycznie każdy może przeczytać książkę i programować.

Nie mam nawet rocznego doswiadczenia, ale jak to przeczytalem to spadlem z krzesla.
Cytat
To że ktoś chce przepłacać i na przykład płaci programiści 2000 (za co mógłby zatrudnić 3 innych programistów, równie dobrych) - to jego sprawa.

2000/3 = 666,66zl na kasie w markecie sie wiecej zarabia
Cytat
Pewnie powiesz, że tańsi programiści nie umią tyle co drożsi.

A nie jest tak? Jezeli slaby bierze 1000zl, a ktos jest od niego lepszy to za to samo nie zazada mniej, tylko wiecej. Logiczne?
Cytat
Zawsze można ich wysłać na jakieś szkolenie (są nawet darmowe), kupić książki i kazać przeczytać po pracy.

Widac znasz sie na prowadzeniu biznesu... Prosta zasada - nie placisz komus za cos to robi to gorzej, niz jakbys placil.

+Quote Post
Moskitek

-----

"128mb ramu"

Ale ten ram to profesjonalny i bez reklam? W takim razie mógłbym nawet wpisać sobie w cv, że pracuję na profesjonalnej pamięci bez reklam (IMG:style_emoticons/default/yahoo.gif)
+Quote Post
Daimos

-----

Co powiecie na stworzenie nowej grupy na forum:
Maskotka forum.php.pl
I dodać do niej naszego autora wątku (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) Jeśli już robi taką reklamę, to niech ma zasłużony tytuł!
+Quote Post
emajl22

Ostrzeżenie: (10%)
X----

A JAK
+Quote Post
pejott

-----

Cytat(bim2 @ 26.02.2011, 22:31:48 ) *
Pojutrze podpisuje umowę i wysyłam do pana Prezesa (poprawnie? czy może dyrektora?).

DYREKTOR KOORDYNATOR INWESTOR I ŚWIETNO-UNIKALNO POMYSŁODAWCA.
Zabezpieczony umową zabezpieczającą przed kradzeniem, wysłaną na maila, a potem oni podpisuja i ona jest podpisana i wyslana na mejla i Marcin ma wiencej meijlji od dobrych profesjonalnych programistów.
A oni już piszą kod którego nigdy nie będzie trzeba poprawiać ale nie mają pomysłu bo jeszcze ta umowa nie doszła. ; )
+Quote Post
lukaskolista

-----

Cytat
Danych firmy jeszcze nie ma (będzie zarejestrowana po uruchomieniu strony)
to utwierdzilo mnie w przekonaniu, ze rozkrecasz powazny biznes, jakby przy tym temacie byl guziczek "Lubie to!" to na pewno bym kliknal (IMG:style_emoticons/default/smile.gif)
+Quote Post

5 Stron V  « < 2 3 4 5 >
Reply to this topicStart new topic
3 Użytkowników czyta ten temat (3 Gości i 0 Anonimowych użytkowników)
0 Zarejestrowanych:

RSS Aktualny czas: 27.11.2025 - 13:32