![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 164 Pomógł: 4 Dołączył: 29.08.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam, szukałem, ale nie zdołałem znaleźć rozwiązania takiego problemu. Mam domenę wskazującą na katalog serwera. W tym katalogu znajduje się plik index z przekierowaniem na inną domenę, oraz dwa inne katalogi. I wnętrze tych dwóch katalogów chciałbym indeksować. Wszystko jest ok, ponieważ za pomocą polecenia
Kod Options +Indexes w pliku .htaccess mam jego zawartość, problem pojawia się jednak, ponieważ mam możliwość przejścia katalog wyżej, a tam przecież jest plik index. Czy da się tak stworzyć plik .htaccess, aby mieć zlistowane wszystkie katalogi i podkatalogi w miescu wstawienia tegoż pliku, ale aby nie móc zarazem wyjść wyżej, niż on jest wstawiony?? |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 740 Pomógł: 15 Dołączył: 23.08.2004 Skąd: Poznań Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Możesz w każdym katalogu w którym chcesz wyłączyć listowanie dać osobny plik .htaccess i tam dać opcję
Kod Options -Indexes
-------------------- bigZbig (Zbigniew Heintze) | blog.heintze.pl
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 164 Pomógł: 4 Dołączył: 29.08.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
No tak, tylko, że serwer domyślnie ma zablokowane listowanie wszędzie, wobec czego ja muszę pewne miejsca udostępnić.
Witam. Pojawił mi się inny problem. Otóż w katalogu głównym strony mam plik htaccess o następującej treści: Kod Options -Indexes RewriteEngine On RewriteCond %{REQUEST_FILENAME} !-f RewriteCond %{REQUEST_FILENAME} !-d RewriteRule ^(admin)/?$ /index.php?z1=$1 [L] RewriteRule ^(admin)/([a-zA-Z]+)/?$ /index.php?z1=$1&z2=$2 [L] RewriteRule ^(admin)/([a-zA-Z]+)/([a-zA-Z]+)/?$ /index.php?z1=$1&z2=$2&z3=$3 [L] RewriteRule ^(admin)/([a-zA-Z]+)/([a-zA-Z]+)/([0-9\-]+)/?$ /index.php?z1=$1&z2=$2&z3=$3&z4=$4 [L] RewriteRule ^(admin)/([a-zA-Z]+)/([a-zA-Z]+)/([a-zA-Z]+)/?$ /index.php?z1=$1&z2=$2&z3=$3&z4=$4 [L] RewriteRule ^(admin)/([a-zA-Z]+)/([a-zA-Z]+)/([a-zA-Z]+)/([0-9\-]+)/?$ /index.php?z1=$1&z2=$2&z3=$3&z4=$4&z5=$5 [L] RewriteRule ^(admin)/([a-zA-Z]+)/([a-zA-Z]+)/([a-zA-Z]+)/([a-zA-Z]+)/([0-9]+)/?$ /index.php?z1=$1&z2=$2&z3=$3&z4=$4&z5=$5&z6=$6 [L] RewriteRule ^(pl)/([a-zA-Z0-9\-]+)/?$ /index.php?z1=$1&z2=$2 [L] RewriteRule ^(pl)/([a-zA-Z0-9\-]+)/([a-zA-Z0-9\-]+)/?$ /index.php?z1=$1&z2=$2&z3=$3 [L] RewriteRule ^(pl)/([a-zA-Z0-9\-]+)/([0-9]+)/([0-9]+)/?$ /index.php?z1=$1&z2=$2&z3=$3&z4=$4 [L] ErrorDocument 400 /index.php?bladHtaccess=400 ErrorDocument 403 /index.php?bladHtaccess=403 ErrorDocument 404 /index.php?bladHtaccess=404 ErrorDocument 500 /index.php?bladHtaccess=500 I gdy usunę sobie plik index.php, to mimo wszystko cała zawartość katalogu głównego mi się wyświetla. Natomiast wchodząc w jakikolwiek podkatalog, tam listowania już nie mam. O co chodzi?? Dlaczego tak się dzieje i co ja napisałem nietak, że katalog główny jest listowany?? |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 29.04.2025 - 12:19 |